"Знаеш ли какво дишаш?"

  19 Септември 2023, 16:39     

Осигуряването на повече чист въздух в класните стаи е темата на кампанията, която изследва проблема и да търси решение за него. 

Юлиан Евтимов, организатор  на кампанията

Знаеш ли какво дишаш, обръща внимание на нещо, което повечето  от нас несъзнателно пренебрегват – това е нивото на въглероден двуокис във всички затворени помещения. Ние сме го насочили към бъдещето – това са децата училищата, детските градини в яслите и не на последно място. В тези образователни институции, те са работно място и на възпитателите, преподавателите – те прекарват много повече време от самите деца.

Няколко училища и детски градини в Монтана вече разполагат със системата за контрол. 

Йорданка Еленкова, зам. директор на 4 ОУ „Иван Вазов”

С помощта на тези сензори щ можем да измерваме чистотата на въздуха и оттук да се ръководим  в каква степен трябва да проветряваме и какво още трябва да направим, за да подобрим въздуха, който дишат нашите деца.

Въздухът в класните стаи се влияе и от общото състояние на атмосферния въздух в града. Най-големият проблем е трите типично зимни месеци, когато заради географското  положение  Монтана често е обвита в мъгли. Затова и училищата засаждат в дворовете си повече иглолистни дървета, които помагат за осигуряване на по-здравословна среда за децата. 


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите