За успехи в образованието - отличиха 13 ученици от врачански училища

  23 Май 2023, 19:23     

Ученици с високи постижения бяха отличени от Община Враца. Общо 13 възпитаници на различни училища получиха грамоти. 

 Калин Каменов – кмет на Община Враца:

"Скъпи деца, мили родители и учители, искам да ви поздравя за вашите постижения в навечерието на 24 май, празника на българската просвета, култура и писменост. И много хубаво, че има такива видни и будни деца като вас, които в различни сфери се стараят да бъдат много повече от останалите. Влагат много повече време, усилия - за сметка на игрите най-вероятно - нали така? Което трябва да бъде пример за подражание, защото усилията водят до това човек да бъде голям, сериозен и да постига постижения, за което ви поздравявам".

Седемнадесетгодишната Виктория Данова е деен участник е в почти всички обществени събития в града. Участва в заключителната конференция в Рим за новата стратегия за правата на децата.

 Виктория Данова - представител за Област Враца на Държавна агенция "Закрила на детето":

"Моите планове за в бъдеще са именно да се занимавам с младежки дейности и инициативи, и да помагам на все повече младежи да се занимават с тях, защото си заслужава. И това не е нещо, което ще изгуби времето на хората, а са все неща, които помагат развитието не само на младите, пък и на възрастните във всички градове в страната".

Деветокласникът Кубрат Георгиев пък организатор на  6 благотворителни инициативи за лечение на деца и млади хора.  Споделя, че всеки трябва да направи нещо, в полза на обществото. 

 Кубрат Георгиев - ученик в СУ "Васил Кънчов":

"Да участват в училищния живот на тяхното у-ще, да просперират... Да са социално ангажирани и да се чувстват така, за да се постигат добри резултати и да са полезни на обществото".

Единадесетокласничката Вилия има завоювано пето място на национално състезание за речеви и комуникативни умения на английски език и е активен участник по програма Еразъм. 

 Вилия Георгиева - ученичка в ПЕГ "Йоан Екзарх":

"Аз съветвам хората да се стараят винаги да са най-отпред, да се стараят да дават мотивация и на другите, не само на себе си, да дават мотивация на околните и да са пример за своите връстници, за по-малките, за обществото такива каквито трябва да сме и да се борят всеки ден да са по-добри от това, което са били вчера".

Отличените ученици ще бъдат представителна част от шествието на буквите, което традиционно ще се проведе по централната пешеходна улица на града за  24 май.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите