В очакване на вота: "Възраждане" - Враца са подготвени за избори 2 в 1

  08 Април 2024, 19:02     

За да се коалират с някого в следващия парламент от "Възраждане" имат четири условия, по които да имат съгласие със съответната формация. Това каза депутатът Ивайло Папов по време на днешния брифинг във Враца. От ръководството и областните структури на "Възраждане" вече са в готовност за изборите 2 в 1 на 9 юни. Ясна е и номинацията им за водач на евролистата за Врачанско - това ще бъде Станислав Стоянов. За предсрочния парламентарен вот ще бъде сформиран и областен щаб с председател Тихомир Тодоров.

За евентуална коалиция с някоя от партиите в следващия парламент от „Възраждане“ държат на четири основни теми.

Ивайло Папов – народен представител от „Възраждане“:
.... хората искат да видят в политиката една принципност. Хората искат да видят политици, които държат на думата си. Ако утре има политически субект, който подкрепи четири наши искания, ние сме готови да говорим, да седнем на масата и да говорим с тях. Първото е - референдум за американските бази. Колкото и да се отрича в България има американски бази. Това не си го е позволил дори Съветския съюз. В ситуация на война, която не спира, това е наистина много опасно. Другото нещо е- търсим партньор, който ще говори с нас по темата за референдум за запазване на българския лев, защото сами знаете, че ние не покриваме никакви икономически показатели за еврозоната. И това влизане е прибързано, политически е грешно и ще доведе до обедняване на българския народ. 

Третата важна за формацията тема е свързана с балансираната политика.

Ивайло Папов – народен представител от „Възраждане“:
Както с Русия, така и с Китай и със САЩ – трите центъра на политиката в момента, на световната политика, ние не можем да си позволим да поддържаме лоши отношения. В момента, конюнктурно, знаете, ние сме в лагер, който опитва да въвлече... който води война с Русия по един прикрит начин, помагайки на Украйна, а ние не можем да си позволим лоши отношения. 

Също и така и темата предоговарянето на условията с Европейския съюз. Папов бе категоричен, че няма да отстъпят от точките и ако нямат съгласие по тях с никоя от партиите, ще се борят сами. На въпроса очакват ли честни избори при настоящия състав на служебен кабинет, той заяви:

Ивайло Папов – народен представител от „Възраждане“:
Не, категорично.... Не очакваме. Изправени сме пред два избора – хартиена бюлетина, в която „майсторите на промяната на вота“ на хората я управляват и знаят как се прави от десетки години, другата страна е на машинния вот, който постоянно излизат слухове, които така и не се оправдаха, че може да бъде манипулиран. 

От партията вече имат готовност за предстоящия двоен вот. Личностите, които ще издигнат, ще се борят за националния интерес на страната ни и няма да бъдат „безгласни букви“ в бъдещия европейски парламент.

Ивайло Папов – народен представител от „Възраждане“:
От 2021 година ние сме в една перманентна кампания както виждате. 6 до 9 месеца са най-големите срокове, в които не са правени някакъв вид избори в България и ние сме готови и постоянно сме в очакване на следващи избори. 

Вече е ясен и номинираният за Врачанско кандидат на „Възраждане“ за евроизборите.

Ивайло Папов – народен представител от „Възраждане“:
На събрание, което се проведе в Козлодуй миналата седмица, представителите на трите структури избраха Област Враца да номинира Станислав Добринов Стоянов. Той да е нашата номинация, човекът събра и най-много номинации на областни структури, така че най-вероятно той ще е и водачът на листата на политическа партия „Възраждане“ за евроизборите на 9 юни. 

На 12 април предстои партийна среща, на която ще бъдат представени събралите най-много гласове кандидати. Стартира и работата по предсрочните избори за нов парламент.

Ивайло Папов – народен представител от „Възраждане“:
Тепърва сформираме областен предизборен щаб. На който председател ще бъде Тихомир Тодоров. И отново излизаме на борба в името на България. 

От формацията са убедени, че ще подобрят резултата си и апелираха да се гласува, за да се повиши избирателната активност.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите