Спецоперация във Врачанско: По метода "широкообхватен контрол"

  05 Април 2024, 18:42     

Специализирана полицейска операция по метода "широкообхватен контрол" се проведе в следобедните часове край Враца. В пътния контрол се включиха и служители на АПИ, НАП, Агенция "Митници", Инспекция по труда, БГ ТОЛ. Акцията се проведе на пътя Враца - Оряхово.

Маргарита Градева
За какво Ви проверяват? - Ами оборудването на автомобила, аптечка, пожарогасител, стандартни неща и документите на автомобила и водача. Аз мисля, че има много проблеми с подготовката на кадрите, на шофьорите, а не от оборудване на автомобила. Мисля, че няма автомобил, който да не е обородуван.

Младият Кристиян също бе спрян за проверка. Но се оказа, че ще получи глоба заради това, че е свалил обезопасителния колан преди да дойде полицаят до него.

Кристиян Йотов
Бях си свалил колана, тъкмо като спря за да си взема документите отзад и.. Те ме видяха, че бяха с колан. Редовен съм отвсякъде, пълна глупост в момента, само и само за да ми напишат нещо. Аз съм питал полицай и са ми казвали, че като ме спрат, ето вижте къде колана е назад на тая кола, щото е купе, беше така. Тя видя даже полицайката, че ми бяха документите отзад, свалих за да взема документите за да им ги покажа. Напълно редовен съм отвсякъде, няма за какво да ми пише. И това е проблем, че тя като е дошла на прозорец, аз съм бил без колан. Ми може би акт - 50 лева. Мисля, че не съм нарушил правилата или Закона. Те ме изпревариха първо, после аз ги изпреварих, не съм с висока скорост, бил съм с ограничението, просто много бавно се движеха и аз минах отляво, имам правото и съм го направил.

Въпреки, че включените светлини на автомобилите са задължителни и в светлата част, все още има много шофьори, които ги пестят през деня. А имаше и такива които ги включиха по време на проверката с удар на ръка. Акцията продължи няколко часа, като се извършваха проверки както за документи, така и за изправност на автомобила.

гл. инсп. Христо Димитров - н-к сектор "Пътна полиция", ОДМВР, Враца
Лекотоварните автомобили и пътническите ги проверяваме и евентуално за мигранти и т.н., всичко което е свързано със ЗдвП и с противообществени прояви и престъпления от общ характер. Абсолютно всичко се проверява, ефектът е доста добър, всеки месец има график изпълняваме го тук на II-15 пътя Враца - Оряхово, както и на I-1 на железния мост.

А с наближаването на абитуриентските балове, от МВР призовават за разумно шофиране от младите водачи.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите