След раздора: Коментари в кулоарите на парламента

  20 Март 2024, 15:14     

Патовата ситуация между преговарящите за кабинет "Габриел" очаквано провокира коментари в кулоарите на парламента днес. Лидерът на ДПС Делян Пеевски обвини председателя на ДБ Христо Иванов, че той е причината за провала на преговорите за правителство. Корнелия Нинова от БСП бе категорична, че се отива на нови предсрочни парламентарни избори, че Борисов се страхувал, а ПП-ДБ са излъгали хилядите протестиращи по площадите, които са искали промяна. А лидерът на "Възраждане" заяви, че ще гласуват против този кабинет и грозният спектакъл на коалициите щял да постигне още по-ниска избирателна активност.

Делян Пеевски – председател на ДПС
Отвод не може да се прави. Има мандат- с Мария Габриел премиер, сега, ако искат да си се извиняват, да си прощават – деня за прошка мина – да си решават – това са си детски работи техни. Да бъдат отговорни към държавата, да решават какво ще правят, но като ги наблюдавам всичко, което си изговориха, нищо старо не е забравено. Върнахме се преди 9 месеца. Всичко това го прави само един човек и това е Христо Иванов. Който иска избори, колеги. Защото не го устройва. За него няма смисъл вече да остава, знаете, че резултатите им падат, те искат избори да взривят, за да могат к‘вото могат да вземат на предсрочни парламентарни избори. Христо Иванов вижда, че не може да овладее съдебната власт, след всичките му ходения нагоре-надолу и срещания по разни странни кабинети с хора от съдебната власт и плетене на всякакви игри с олигарсите, и затова той иска избори.  Трябва неговите партньори да се събудят, в лицето на Кирил Петков, Асен, Наско, да седнат с него и да кажат: „Христо, седни си на столчето и недей да буташ България в безвремието“. 

Корнелия Нинова – председател на БСП
Според мен отиваме на нови избори. Това е нормалния край на един ненормален сговор. Тези хора ги събра страха и алчността. Облякоха този сговор в евроатлантически целофан, който вчера се скъса. Борисов се страхува за себе си и единственото, което иска е да оцелее и да си запази кожата. Затова изгаря всичко наоколо. Унищожи ПП и ДБ. Изгаря собствената си група, парламентарна. Изгори Мария Габриел. Някои от ГЕРБ я наричаха „царицата на шахматната му дъска“. Оказа се, че е една пешка, която той движи и дори принуди да излъже.  ПП и ДБ направиха едно от най-големите предателства в модерната ни политическа история. Излъгаха онези хиляди, които бяхме на площадите и искахме истинска промяна. 

Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“
Не, не трябва да бъде съставен кабинет, ние ще гласуваме против, естествено. По-лошото обаче е друго. В този грозен, пошъл политически сценарий в който участва управляващата тройна коалиция ГЕРБ, ПП и ДПС, потъват надеждите на българите за нормално развитие на нашата държава. В момента това, което се случва, е нещо безпрецедентно за последните 34 години. Такива грозни политически игри, такива грозни, пошли спектакли, такъв цирк – отвратителен, единственото нещо, което ще постигне, е още по-ниска избирателна активност.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите