Росица Кирова: Гаврата с “Баба Вида” е недопустима!

  25 Август 2023, 18:48     


Дни след като стана ясно, че средновековния замък "Баба Вида" се руши, заместник председателя на Народното събрание Росица Кирова остро разкритикува местната власт публично на нарочна пресконференция в БТА.


Росица Кирова, заместник председател на НС
"Не  можем да допуснем да ни управляват хора, които не четат договорите, които са подписали от името на институцията, която управляват. Хора, които за 4 години не са кандидатствали по един проект към Фонд Култура за реставрация на "Баба Вида".

 


Възмущението идва часове след като от общината разпространиха до медиите, че Министерството на културата е предоставила за стопанисване крепостта за срок от 10 години, но местната власт нямала право да прави каквото и да било без разрешението на ведомството.


Росица Кирова, заместник председател на НС
"Община Видин, когато е кандидатствала е декларирала, че има точно онези дейности, които ви цитирах преди малко. Дейности по управление и поддържане на съответната културна дейност, защото такова е изискването на закона. Аз ще Ви помоля когато изнасяте такава информация, включително и от община Видин да проверявате фактите, които Ви цитират".


Така на практика, Кирова обвини местната власт в бездействие, като определи случващото се с културната ценност като "гавра". Към този момент от община Видин не са коментирали казаното от заместник председателя на парламента.
 


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите