Ремонтират две професионални гимназии в Монтана

  12 Септември 2023, 19:45     

Започва мащабен ремонт в две професионални гимназии в Монтана. За целта учебните занятия на учениците ще бъдат изместени в други училища.
 

Трайка Трайкова, началник РУО - Монтана
Това са Проф. гимназия по строителство, архитектура  и компютърни  науки и Професионалната гимназия по техника и електротехника.


Усилена подготовка тече на помещенията в двете учебни заведения, които ще поемат новите гимназисти. Занятията ще се провеждат в следобедните часове, т.к. преди обяд ще се обучават децата от училището – домакин. Ремонтните дейности  са финансирани по ОП ”Региони в растеж” и трябва да приключат до края на месец ноември.
 

Трайка Трайкова, началник РУО - Монтана
Създадена е организация за преместване на учениците и на персонала в други училища. ПГСАКН  в сградата на Шесто средно училище, а ПГТЕ - в Пето основно училища + На 15 септември, новата учебна година ще се открие в самите училища.


Тази година в класните стаи в Монтанско ще влязат 11 560 ученици, или това е около 6 паралелки по-малко деца от изминалата година.

Трайка Трайкова, началник РУО – Монтана
Хубавото е, че първокласниците се увеличават от 890 миналата година на 953.


На прага на новата учебна година, все още продължават и назначенията на учителите, допълниха още от образователната институция.
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите