Регионалният министър във Враца. Докога ще отлагат пускането на пътя Мездра - Лютидол?

  16 Януари 2024, 14:23     

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е във Враца. Той ще проведе работна среща с народни представители, областния управител Надя Донкинска и кметове от областта. Ще бъдат обсъдени планираните ремонтни дейности във врачанска област, които ще бъдат финансирани чрез инвестиционната програма на АПИ за тази година. Очаква се на днешния брифинг да стане ясна и причината за забавянето в изграждането скоростния път Мездра - Ботевград и пускането на участъка Мездра - Лютидол. Припомняме, че пускането на трасето беше предвидено за средата на месец декември миналата година, след това срокът беше удължен за средата на януари 2024 г., като само преди няколко дни от АПИ съобщиха нов срок за отварянето на пътя средата на месец февруари.

Иван Аспарухов - кмет на община Мездра:
Ние поддържаме постоянна връзка с изпълнителите. Не че взимам страна, но този месец и половина работиха и при тежки условия, но работиха изключителнно интензивно и си личи по напредъка. Надявам се, че този път ще имаме окончателна дата за пуска, дано и преди това. ПОвече ме притеснява, че примерно ще пусне строителя тук, а моста в Горна Кремена още не е започнал ремонта му, който трябваше да свърши преди 3 месеца. Тежкото ще пуснем и пак ще имаме проблем.

Калин Каменов - кмет на община Враца:
Притеснява всички жители на Северозапада, защото 80% от хората, които преминават за този край на страната, преминават буквално през  ливади и поляни в Мездренско, така, че няма как да не ни притеснява. Изключително много се удължава и усложнява пътя за София, заради сложния трафик. Знаете, че много често стават и ПТП, заради забавеното изпълнение. Смятам, че е крайно наложително да се направи една инспекция, за да установи какви са причините за забавянето. Ако има вариант да се подкрепи екипа на строителите и всички които са ангажирани в изграждането на скоростния път да се подкрепи този процес за да се ускори изграждането на скоростния път и да се намали целия дискомфорт и неудобство което имат хората от Северозападна България.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите