Протест срещу войната - шествие за мир и неутралитет в Монтана

  22 Май 2023, 18:42     

Монтана се включи в националния поход за мир и неутралитет. 30-ина граждани се събраха пред сградата на областната управа и настояха за мирно решение на конфликта в Украйна и пълен неутралитет на България. Със скандирания за мир недоволните шестваха по централните улици на областния град.

Тодор Тодоров:

„Мир  и справедливост, това е нашия път и натам трябва да вървим, независимо какво ни диктуват нашите западни приятели в кавички”

 

Тодор Луканов:

„Най-богатите и проспериращи държави винаги са били неутрални. Считам , че това е печелившата стратегия в дългосрочен план и България трябва да се придържа към подобна политика”

 

Росен  Тодоров:

„Мога да кажа, че съм против агресивната политика на НАТО, за изминалите 30 години съсипаха поне 10 държави по света , така че кой е агресор в момента. Русия или всички, които са разположили база край нея ….”

 

Красимир Маринов:

„Аз съм против войната, това е чужда война, нас не ни засяга…”

 

Пламен Тодоров:

„Ние сме националисти и затова сме тук, но те промиват мозъците, за да няма народ тука сега - на протести, тия продажни медии нищо не отразиха".

Продължава и подписката с искане за провеждане на национален референдум за мир и суверенитет на България. В нея вече са се включили 80 жители на Монтана.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите