Прокурорски скандал: Свързано ли е името на Иван Гешев с "нотариуса"?

  09 Февруари 2024, 18:56     

Името на бившия главен прокурор Иван Гешев излезе като информация, свързана с кръга на Петьо Еврото и Мартин Божанов - Нотариуса. Информацията дойде от изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, часове след като Гешев заяви в ефира на RM TV, че не познава лично Мартин Божанов, но по негов сигнал Нотариусът е бил арестуван през 2017 година. 

Има едно име, което излиза "пред скоби" и в двата кръга. Този на Петьо Еврото и покойния Мартин Божанов. 

Борислав Сарафов, и.д. главен прокурор:
"Той е свързан и с двата кръга, аз съм го казал многократно. Те първа ще видим дали има доказателства или не, аз не мога да ви кажа като конкретика какво има като доказателства. Излиза най - малкото като публична информация, има и доказателства".

А малко след изказването на Сарафов, Иван Гешев публикува снимка на Петьо Еврото, в компанията на изпълняващия функциите главен прокурор и написа, че ще съди всеки, който говори неистини за него.  

Иван Гешев, бивш главен прокурор:

"Оттук нататък възнамерявам да съдя всеки лъжец, независимо дали се прави на главен прокурор или е представител на някоя розово-либерална медия.Току-що срещу мен започна поредната мръсна политическа атака. Явно политическите боклуци се уплашиха от гражданите."

В "Добро утро, Северозапад" Гешев отрече да познава Мартин Божанов, но заяви, че през 2017-та година по негов сигнал "Нотариуса" е бил арестуван. 

Иван Гешев, бивш главен прокурор:
"Това е треторазряден измамник, който се митологизира. Този човек, който аз нямам честта да познавам, спомените ми за него са от преди години. През 2017-та когато бях още заместник - главен прокурор, една вечер се прибирах с жена ми от един ресторант и забалязаха охраната, че има колко, която ни преследва. Оказа се, че този изпратил лице, което да ме следи. НСО сигнализира на МВР и го арестуваха него и охраната му. Явно човека е решил да разбере къде живея. Всички престъпници имат един тертип". 

Тепърва ще изяснява дали и по какъв начин бившия обвинител номер 1 е свързан с някое от двете лица. Сарафов обясни, че няма данни политици да са свързани с Мартин Божанов, но не такава е ситуацията с магистратите. 

Борислав Сарафов, и.д. главен прокурор:
"Ще се проверяват и конкретни дела, такива, каквито ни станат известни и конкретни магистрати, цялостната им дейност. Не, имена не очаквайте да Ви кажа". 

А по въпроса с така наречения частен клуб за магистрати от прокуратурата обясниха, че нямат списък кой членувал там. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите