Президентът с коментар за исканата оставка на Гешев

  12 Май 2023, 16:12     

Президентът Румен Радев изрази съмнение за заявката на Мария Габриел за смяна на главния прокурор. Държавният глава заяви, че важният въпрос е дали внезапният порив на Мария Габриел да поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев е плод на катарзис, или на определени интереси.
 

Румен Радев - президент на България
Когато през 2019 г. върнах предложението на ВСС за назначаване на Гешев за главен прокурор, квотата на партията на г-жа Габриел го преизбра и то с мнозинство. Когато преди 3 години поисках оставката на Иван Гешев, партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше тя беше в колаборация с него. Когато преди 2 г. назначеният от мен служебен министър  на правосъдието поиска отстраняването на Гешев, квотата на партията на г-жа Габриел го спаси отново единодушно. И затова в момента виси един много важен въпрос дали заявката на Мария Габриел е плод на закъсняло с три години просветление на внезапен катарзис, или на определен интерес на хората които стоят зад г-жа Габриел.


Президентът ще връчи първият мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател Мария Габриел на 15 май от 15.00 ч. на "Дондуков" 2.
 


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите