Президентът с коментар за исканата оставка на Гешев

  12 Май 2023, 16:12     

Президентът Румен Радев изрази съмнение за заявката на Мария Габриел за смяна на главния прокурор. Държавният глава заяви, че важният въпрос е дали внезапният порив на Мария Габриел да поиска отстраняването на главния прокурор Иван Гешев е плод на катарзис, или на определени интереси.
 

Румен Радев - президент на България
Когато през 2019 г. върнах предложението на ВСС за назначаване на Гешев за главен прокурор, квотата на партията на г-жа Габриел го преизбра и то с мнозинство. Когато преди 3 години поисках оставката на Иван Гешев, партията на г-жа Габриел не само го подкрепяше тя беше в колаборация с него. Когато преди 2 г. назначеният от мен служебен министър  на правосъдието поиска отстраняването на Гешев, квотата на партията на г-жа Габриел го спаси отново единодушно. И затова в момента виси един много важен въпрос дали заявката на Мария Габриел е плод на закъсняло с три години просветление на внезапен катарзис, или на определен интерес на хората които стоят зад г-жа Габриел.


Президентът ще връчи първият мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател Мария Габриел на 15 май от 15.00 ч. на "Дондуков" 2.
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите