ППМГ откри новата учебна година - Т. Василева: "Първи по успех във Врачанско"

  15 Септември 2023, 19:56     

Около 700 ученици прекрачиха прага на Математическата гимназия във Враца. Тържествената програма започна с посрещане на училищното знаме и химна на България в спортната зала на гимназията.

 

По традиция на първия учебен бяха отличени изявени възпитаници с приз "Ученик на годината". Росица бе една от тях за своите високи резултати на състезание по химия в Банско. Тя сподели, че вече е избрала е своя път и само след няколко месеца се насочва към медицината.

Росица Манева - 12 клас
Чувството е неописуемо и вълнуващо както всяка година и обсъждаме как ще останем същия задружен  клас дори и след като завършим. 

Деян е специалност "приложен програмист", но е няколко кратен медалист в леката атлетика, за което бе награден от учебното заведение.

Деян Цветанов - 9 клас 
Този сезон спечелих три златни медала от европейско първенство за деца и три национални титли на националното под 16 г. с много добри резултати, много близки до националните рекорди и съм много доволен от случилото се. 

 

Директорът на гимназията поздрави всички присъстващи и пожела успехите на учениците да се множат. 

Татяна Василева - дир. на ППМГ "Акад. Ив. Ценов", Враца
15-ти септември е и новата страница в живота ни и специален празник за всеки от нас, вълнуващо начало за нови предизвикателства и възможности. Скъпи ученици пожелавам Ви да бъдете любознателни, целеустремени и упорити. Вие сте тук за да преследвате своите мечти и амбиции. Доказателство за това, че сме можещи и подготвени са поредните успехи през изминалата учебна година на областно и национално ниво. Аплодисменти за това, че сте първи по успех в цялата област във всички дисциплини.

Василева припомни и призовите места от миналата година.

Татяна Василева - дир. на ППМГ "Акад. Ив. Ценов", Враца
Най-високите ни резулатти, най-голяма радост ни донесоха нашите 12-ници, които от 962 училища в страната се класираха на 26 -то място на ДЗИ по БЕЛ. И нека всички вие в тази зала умножаваме и постигате още по-високи резултати и успехи. На добър час на всички!
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите