По Ваш сигнал: Автобуси пропускат спирката на ДНА във Враца? (Репортаж)

  25 Януари 2024, 19:35     

И към тема по Ваш сигнал: Автобусна линия номер 5 и 7 във Враца вече няма да качва и сваля пътници от спирката, в близост до парка на ДНА. За това сигнализират граждани в социалната мрежа. Проверка на RM TV днес обаче показа точно обратното. И двата автобуса спряха и свалиха пътници от въпросната спирка. От община Враца съобщиха, че участъкът е предназначен за пътниците, пристигащи от Згориград с линия номер 20. Останалите линии са правили компромис до момента и за улеснение на пътниците са спирали. Хората обаче твърдят, че спирката е удобна за възрастните и учениците в района.

До момента на спирката край парка на ДНА са спирали както автобусна линия номер 5 и 7, така и основната номер 20 от Згориград до Враца, която всъщност е единствената, която има право да спира там. И въпреки това шофьорите спират и до днес за удобство на хората. Това обаче вече се променя. А пътниците не приеха добре новината. 
 
 

Елена Ганчева, жител на Враца:
"Е къде ще я преместят? Старите хора как ще бъде? Тука ни е удобно. Спираме и на 100 метра пазаруваме". 

Петър Стоянов, жител на Враца:
"Тука много граждани се движат, така че... И ученици има много, които пътуват и трябва да си стои, спирката според мен". 

Че е удобство за възрастните хора са на ясно и от "Тролейбусен транспорт". От повече от месец обаче в дружеството постъпват стотици сигнали за опасно пресичащи хора през оживения булевард. Кой  за по - напряко, кой бърза да хване автобуса, но това е предпоставка за транспортни произшествия. Така по време на последното заседание на транспортната комисия от полицията призовават Общината да вземат мерки. 

Виктория Начева, управител на "Тролейбусен транспорт" - Враца:
"Не само ние сме  го видели, все пак това са и сигнали, които идват от пътна полиция. Идват и сигнали от граждани и шофьори и това наложи промяната". 

Така от тук насетне на тази спирка ще спира само и единство автобусна линия номер 20. 

Виктория Начева, управител на "Тролейбусен транспорт" - Враца:
"В близост на 200 метра има друга спирка, която е съвсем безопасна, даже има и джоб. Има спиркови навеси за улеснение на гражданите". 

А само докато снимахме този репортаж се натъкнахме на редица нарушения. Първо един от автобусите, които по принцип вече не трябва да спира там - спря. 

А неправилно пресичащите хора не се притесняваха дори от телевизионната камера. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите