Обстановката във Враца се усложнява - проливният дъжд наводни разрушените сгради

  20 Януари 2023, 13:50     

Квартал "Кулата" във Враца беше най-силно ударен от вчерашната стихия. Десетки къщи са с разрушени покриви. Близо 100 квадратни метра от покривната конструкция на семейство Димитрови е отнесена от ураганния вятър. Сега семейството минава през втори ад, заради проливният дъжд, който се изля през нощта и наводни всичко.

Екатерина Димитрова
Вътре всичко е вир вода. Има мебели и всичко ще трябва да го изхвърлим на боклука. 

Хората в квартала са си взели поука през годините, заради подобни природни бедствия и много от жителите са застраховали домовете си. Това са направили и семейство Димитрови.

Георги Димитров
Взимах документите, отидех при застрахователя, той си оценяване коли там и каза да чакам. И ние чакаме. Не знам до кога то цела нощ валя, навсякъде тече вода. Надявате ли се, че ще помогнат застрахователите? - Не, не. Ще дадат нещо, обаче невервам тая сума, не могат да я покрият. Цял живот сме го правили това и накрая за пет минути всичко приключи.

Все още обаче има сериозни сигнали на които никой не се е отзовал. Такъв е случаят и в село Лиляче, където ел. стълб застрашава да падне върху къщата на тричленно семейство. Повече от 24 часа хората очакват помощ.

Ирена Павлова
Към 10.00 ч. ни се обадиха комшии и кметрицата, че стълба ще падне върху къщата. Ми веднага се започна звънене на 112, на пожарната, на общината. И от всякъде .. до седем часа, до четири часа, вечерта в 22.00 часа вечеее. Проблемът е, че има и ток по жиците. Ще минеш и ще те пребие тока примерно. Но иначе ако дойдат да засекат тока, сметката ще ми излезне и веднага ще ни търсят ако не си я платим.


 
Електрозахранването е възстановено почти навсякъде. А от общината започнаха огледи и оценка на щетите от вятъра.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите