Ново двайсет - Борисов е готов да предложи друг за външен министър

  08 Февруари 2024, 19:22     

Борисов отново използва възможността да припомни какви са били уговорките между двете водещи политически формации за ротацията.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ
 Това, което се разбрахме преди 9 месеца на ротацията да се разменат – Мария да стане премиер – Габриел, а Денков министър на образованието. Ние в този кабинет имаме само едно министерство и то е на външните работи. Ако не искат Мария Габриел да остане премиер и външен министър, ние ще излъчиме друг външен министър в министерството, в което ние сме се разбрали с тях. 

За него това бил единственият вариант.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ
Ако тоя вариант не се приеме, аз приех да няма никаква ротация на министри. Да останат техните министри, техните областни управители. Не да… Ние имаме 9. И по един заместник. Те имат всички останали с по няколко заместници. И това няма да го ротираме. Разбрах, че сме обвинени, че администрацията била на ГЕРБ. Па три години я чегъртаха тая администрация, как не я изчегъртаха вече? … Докъде? То секи, който ни е казал „добър ден“ вече не може да намери работа ли?

Борисов заяви, че няма да прави повече отстъпки.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ
Аз съм готов да отстъпя много неща. И това, което казах преди малко е голямо отстъпление за ГЕРБ. Щото при ротацията, когато направихме областните управители, се разбрахме, че след това ще ги мислиме кой как се е справил. Но ако това би създало сътресение в управлението няма да го правиме. 

В типично свой стил накрая лидерът на ГЕРБ призова всички да се успокоят. Според него най-лесно било да се отиде на нови избори.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите