Коментар: Защо се разпадна "сглобката"?

  07 Май 2024, 14:54     

А липсата на кадри на ГЕРБ в правителството на Денков - Габриел не истинската причина за раздора в некоалицията. Това каза в "Добро утро, Северозапад" Кирил Кунгалов от "Продължаваме промяната - Демократична България". Според него страхът на Борисов и Пеевски от истинска правосъдна реформа стои в дъното на политическата криза в страната. 

Според Кирил Кунгалов страхът от истинска правосъдна реформа стои зад разпада на "сглобката". 

Кирил Кунгалов, общински съветник от ПП:
"Основният проблем заради, който се случи цялото това нещо е заради зависимостите на ГЕРБ от Делян Пеевски, които реално погледнато не искат да има реална реформа в правосъдната система в сектор прокуратура". 

А от тук насетне идват и въпросите. 

Кирил Кунгалов, общински съветник от ПП: 
"Защо един честен и почтен човек като Делян Пеевски не иска да има промени в прокуратурата. Защото прокуратурата е първото стъпало, към това да има справедливост на територията на р. България. Защо тези почтенни хора като Бойко Борисов и Делян Пеевски не искат службите да предоставят качествена информация на управляващите, на президента". 

Отговорите на тези въпроси щели дадат и отговора на въпроса защо се разпадна "Сглобката", твърди Кунгалов. 

Репортер: Смятате ли, че допуснахте грешка като допуснахте сглобяването с ГЕРБ?
Кирил Кунгалов, общински съветник от ПП: 
"Аз от самото начало чувам теорията на гражданите, които казват, че са разочаровани, но нека си кажем честно. Не ПП избира колко представители да има в парламента. Това го избират гражданите, няколко пъти ходим на избори и няколко пъти гражданите избират и нас и тях. След няколко избора гражданите ни поставиха в това положение". 

От формацията вече регистриха и листата си за изборите 2 в 1 във Враца. Водач отново е досегашния депутат Деница Симеонова. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите