Клетва - новата власт във Враца започна работа

  09 Ноември 2023, 14:01     

Новият общински съвет във Враца започна работа. Тази сутрин съветниците и кметът се заклеха да спазват конституцията на България и да  работят в интерес на народа. В сутрешния блок на RMTV някои от местните депутати направиха и първите си заявки. 

 Още в първите заседания на местния парламент от БСП ще внесат и няколко предложения. 

Иван Иванов, общински съветник от БСП:
"Именно селата, бюджетите за селата. Обърнахме внимание в предизборната кампания и на тях. Децата, Синята зона. Това ще бъдат нещата, които ще бъдат внесени на първото или второто заседания след като се конструира  общинския съвет".

От "Възраждане" ще заложат на конструктивния диалог със всички формации. 

Иво Иванов, общински съветник от "Възраждане":
"Би трябвало да се сформира една широка опозиция. Не смятам, че ще стане така защото ако погледнем статистиката, гласовете без преференции на някой новосформиращи се местни коалиции, са много по малко или в пъти по - малко от други парламентарни представени групи.  Това ме кара да си мисля, че мнозинството ще е силно и няма да се различава този общински съвет от стария". 


От ПП - ДБ отново напомниха, че ще работят за повече прозрачност. 

Кирил Кунгалов, общински съветник от ПП - ДБ:
"Равни условия за всичките врачански села, проектът Северозападен университет, който в никакъв случай няма да изоставим. Ние с това излязохме пред хората в изборите за кметското място, затова сега предстои да го реализираме чрез общинския съвет". 

А за ГЕРБ остана и този мандат председателското място. С 27 гласа за Владимир Христов отново стана председател на Общинския съвет. 

Клетва положи и избраният за трети път Калин Каменов като кмет на Враца. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите