Казусът с кмета на Вълчедръм: Решението на ОИК отива на съд

  17 Април 2024, 18:31     

В протокола след проверката на КПКОНПИ се казва, че кметът Барзин е отдал 15% от общинските терени на фирма, менажирана от бившия председател на общинския съвет във Вълчедръм Альоша Минин, в която била управлявана и от жената на общинския кмет.  От решението обаче на Административния съд в Монтана става ясно, че има постъпила жалба от Минин срещу решението на ОИК, което на практика отказа да освободи Иван Барзин от длъжност. 

Илиян Лашков, земеделски производител 
"Защо г-н Минин е подал жалба срещу съдружника си, той е подал жалба срещу решението на ОИК, с което не иска да отстрани кмета. Минин е против това решение, той е част от същата партия, може би вече не подкрепят кмета или се опитват да се отдръпнат от него и искат да кажат, ние не участваме в корупционна схема". 

Така се стига до патовата ситуация, опозиция и управляващи да се обединят в обща жалба, тъй като съдът обединява двата протеста в едно. И още: Според Илиян Лашков решението на общинската избирателна комисия е в разрез със закона и заради това цялата ОИК вече е обект на разследване от прокуратурата. 

Илиян Лашков, земеделски производител 
"Това е изключително незаконно. Затова същата комисия е дадена на прокуратурата заради незаконните си решения. Не мога да си обясня защо го правят. За мен имат някакъв интерес, имат нещо, което ги кара да го правят. Голям цирк - пет даскалици скапаха света". 

Търсим и бившия председател на общинския съвет Альоша Минин за коментар вече трети ден, но без успех. 

 

Заседанието на съда в Монтана по жалбите срещу решението на ОИК - Вълчедръм е насрочено за утре в 10.00 часа. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите