Избори: Провериха готовността за вота на 9 юни в Монтанско

  20 Май 2024, 20:07     

Готовността за вота на 9 юни, когато ще гласуваме за европарламент и 50-то Народно събрание обсъдиха представители на държавни институции, ангажирани с подготовката и осигуряване на спокойното протичане на предизборната кампания.

Росен Петков, окръжен прокурор, Монтана
Към днешна дата няма подадени сигнали нито в Районна нито в Окръжна прокуратура за изборни нарушения, популярно купуване на гласове, Имаме готовност всички телефони на дежурни прокурори са на сайтовете на прокуратурата, там има и имейл адреси, така че всеки гражданин може да подаде незабавно сигнал, който ще бъде отработен с помощта на МВР.

За провеждането на честни избори следи и специално сформиран щаб, в който влизат Окр. прокурор, началникът на местното звено на ДАНС и дир. на ОД МВР.  

Езекия Езекиев – директор ТДНС-Монтана
Както знаете работим и с явни сигнали и с оперативна информация , обстановката е относително спокойна и нямаме явни сигнали по които да се е налагало да работим.

Росен Петков, окръжен прокурор, Монтана
Надяваме се да имаме едни честни избори и сигналите да бъдат по-малко.

На предходните парламентарни избори в област Монтана са подадени над 60 сигнала за купуване на гласове, като по 12 от тях са образувани досъдебни производства.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите