Атрактивни идеи: Паволче става университетски център?

  30 Май 2024, 19:16     

Намеренията на община и държава към бившето училище в село Паволче обсъдиха общинските съветници. Към момента сградата е необитаема и се руши. Общинският съветник Румен Петков попита дали има официална информация, както и какви са намеренията на община и държава. В отговор на въпроса кметът Калин Каменов уточни, че информацията се е оказала грешна и университет в Паволче няма да има. 

Калин Каменов – кмет на община Враца
„От няколко месеца получаваме странен мълчалив отговор от Областна администрация – Враца по отношение на сградата. Трябваше да получим становище от областният управител, че те са съгласни като представител на държавата на местно ниво сградата да се върне на общината. От няколко месеца странно мълчание. Наскоро получихме отговор от областният управител, че там се водят преговори за изграждане на университет, което мен лично ме зарадва. Опитах да проверя информацията. Ние имахме идея за патриотично училище, откъде накъде университет в Паволче.”


Според Каменов се очаква общината да получи финансиране за да преобрази сградата на учебното заведение в Паволче по проект между България и Сърбия.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите