Зверско убийство в с. Новачене: Трупът е бил изгорен и разчленен

  17 Май 2024, 19:29     

Зловещо убийство е извършено в ботевградското село Новачене. Открито е тялото на 57-годишен мъж, което е било разчленено и обгорено, като части от него са били намерени в двор. Извършителят е задържан, той е 77-годишен мъж. До тежкото престъпление се стигнало след скандал между двамата, заради часовник, собственост на обвиняемия. Подробности по случая изнесе административният ръководител на Окръжната прокуратура в София Наталия Николова.

ВИДЕО
57-годишен мъж от ботевградското село Новачене е бил убит и разчленен с брадва. Извършителят опитал да прикрие тежкото престъпление, като изгори частите на тялото в огнище в двора си. 

Наталия Николова - административният р-л на Окръжна прокуратура, София:
Извършителят е 77-годишен мъж от София, осъждан преди по-малко от година и то за нанесена средна телесна повреда на лице от с. Новачене.

Жертвата и извършителят са се познавали. До жестокото убийство се стигнало, след спор в който 77-годишният мъж обвинил жертвата в кражба на неговия часовник. Престъплението е извършено в дома на извършителя.

Наталия Николова - административният р-л на Окръжна прокуратура, София:
В двора на къщата е намерено огнище, като в пепелта са открити над 20 костици с различна форма и размер от 1 см до 10 см.

Брадвата с която е бил убит и разчленен 57-годишния мъж е била открита около огнището, където имало още множество костици от тялото. До разкриването на зловещото убийство се стигнало, след като синът на жертвата подал сигнал до полицията, че не може да се свърже с баща си.

ст. комисар Тихомир Ценов - дир. на ОДМВР, София:
В хода на провеждането на оперативно-издирвателните мероприятия е придобита информация за приятелството между жертвата и извършителя и, че жертвата е забелязана последно в събота в с. Новачене, това потвърдил и кмета на селото. В събота въпреки проливния дъжд в къщата която се ползва от извършителя е имало голям огън в двора, което учудило жителите на селото защо и какво налага паленето на такъв голям огън в проливен дъжд.

На 77-годишния мъж е повдигнато обвинение за извършване на убийство, за което се наказва с лишаване от свобода от 10 г. до 20 г. Но ако се докаже, че убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, наказанието е от 15 - 20 г., или доживотен затвор без замяна.

Наталия Николова - административният р-л на Окръжна прокуратура, София:
Ще бъде назначена съдебно-психологична и психиатрична експертиза, която да каже дали разбира свойството и значението на извършеното към момента на деянието, дали е психично здрав и дали е годен да носи наказателна отговорност.

Разследването продължава, като предстои утре Окръжна прокуратура София да внесе в Окръжния съд искане за постоянна мярка "задържане под стража".
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите