Застреляха бизнесмена Алексей Петров

  16 Август 2023, 15:59     


Убиха известния бизнесмен Алексей Петров. Той е бил застрелян с пушка в столичния квартал "Драгалевци".  Сигналът за ранени мъж и жена е подаден около 12:20 часа, уточняват от МВР. Веднага на място са изпратени екипи на полицията, които установяват безжизнено тяло на мъж и ранена жена. Тя също е простреляна. Откарана е в болница в тежко състояне.  Входовете и изходите на София са блокирани от полиция. Достъп до мястото на инцидента беше отказан на журналистите. В блокадата попадна и бившия главен прокурор Бойко Найденов. 

Бойко Найденов, бивш главен прокурор
"Органите на МВР ми казват, че имало тежко престъпление. Дали е първото убийство, аз мисля, че имаше и други. Има убийство и заради това блокират целия град. Това е абсурдното. Мислите ли, че аз мога да направя предположение кой би убил даден човек? За всеки случай това не е хубаво, става въпрос за убийство. И ако имаше правосъдие, нямаше да се стигне до тук".


Предишният атентат срещу бившата барета и сътрудник на ДАНС беше на 29 октомври 2015 г. Тогава срещу автомобила му беше стреляно с гранатомет. Бронираният автомобил понесе сериозни щети, близо до дома му в кв. "Кръстова вада". Месец след атентата Алексей Петров обяви парична награда за информация за извършителите на атаката срещу него.  Първото покушение срещу него беше на 15 август 2002 г. Тогава Петров беше прострелян в гърдите и крака с автомат в района на столичен басейн. Нападателят така и не стана известен.
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите