Заради камионите през Петрохан: Протест затвори прохода

  14 Юни 2024, 19:42     

Според депутата от "Възраждане" Петър Петров, пренасочването на тировете през Петрохан ще доведе до транспортен хаос и инциденти. 

Петър Петров, народен представител от "Възраждане" 
"Аз от над 20 години пътувам през прохода "Петрохан" и много пъти ми се е налагало дори и сам да регулирам движението когато някой тир на някой обратен завой катастрофира и направи една тапа. Това безхаберие не е от вчера и от онзи ден на институциите. Миналият път, когато направихме протест, АПИ издаде след 2 часа заповед с която уважи исканията ни."

Часове преди насрочения протест от пътната агенция съобщиха, че отсечката Мездра - Лютидол няма да бъде затворена докато не бъдат ремонтирани обходните маршрути. От там допълват, че все още се прави и анализ на трафика в района. Въпреки уверенията хората излязоха на протест и блокираха пътя за прохода "Петрохан"

 

От Камарата на автомобилните превозвачи, коментираха за RM TV, че проблемът е сериозен, но трябва да се прояви разбиране за да се движим в даден момент по европейски пътища и апелираха да не се политизира ситуацията.

Димитър Димитров, изпълнителен директор на КАП
"Всеки един от нас трябва да направи някакъв компромис. Аз съзнавам, че минаването на тежкотоварни автомобили през Петрохан създава трудности за местното население, но обръщам внимание, че назад във времето Петрохан е бил отворен за тежкотоварен трафик. Нека да кажем, че решението, което предлагат от АПИ и МРРБ, с което ние сме съгласни е прохода да бъде отворен за камиони в едната посока. Това е напълно разумно и ако погледнем статистиката назад това място, в което няма тежки инциденти с камиони. Изненадваш до някъде е този протест за нас защото в понеделник кмета на Берковица намекна, че е възможно жители да недоволстват. Но обръщам внимание, че абсолютно същото основание имат и жителите на отсечката между Ябланица и Долни дъбник". 

От АПИ са дали уверение на транспортния бранш до края на годината да са готови всички виадукти от Мездра до Ботевград и пътят да не бъде повече затварян. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите