За срещата на Радев и Главчев - Борисов: „Вече не се съгласявам за нищо“

  19 Април 2024, 14:59     

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да коментира срещата между президента Радев и служебния премиер Главчев. Той лаконично заяви, че няма никакви очаквания и дори не знаел, че са се срещали. На въпрос дали би се съгласил за външен министър да бъде предложен друг кандидат от ГЕРБ вместо Даниел Митов, той отговори, че „вече не се съгласява за нищо“. И че за да работи с доскорошните си партньори във властта ПП-ДБ всичко зависело от тях.

Борисов даже не знаел, че днес президента Радев се среща със служебния премиер Главчев.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ:

Абсолютно тяхна работа. Те носят цялата отговорност. 

Той се изказа лаконично и по въпроса за възможен друг избор на външен министър от ГЕРБ.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ:

Вече не се съгласявам за нищо! 

На въпрос може ли след изборите да работи с доскорошните си партньори Борисов отговори, че всичко зависело от тях. И изнедоволства:

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ:

Аз не мога да разбера - те не реагират нито по министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев, не реагират за нито един от тях, а те са няколко. Не реагират за сегашния министър на външните работи, а срещу човека от тях, който взех – Дани Митов - и го направих зам.-председател – партията го избра, за да имаме мост именно, за да отговоря на такъв въпрос. С тези хора. А, много интересно, за техните министри, които останаха, също си мълчат и считат, че им се полага. За техните областни управители също считат, че са си в правото да го имат. А за какво е това право? Не знам. И на базата на к‘во е също не знам.

 Лидерът на ГЕРБ се оплака и, че всеки ден бил свързан с външния министър Митов.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите