Временната комисия за "Исторически парк" - "Възраждане" подкрепят искане на независимите депутати от "Величие"

  10 Юли 2024, 19:53     

Да се създаде временна комисия, която да проучи всички данни за извършване на престъпления свързани с дейността на атракциона „Исторически парк“. Такова искане на трима бивши депутати от „Величие“ е постъпило в деловодството на парламента. За него съобщи от трибуната Цвета Рангелова от „Възраждане“. Тя обяви и че искането ще бъде внесено официално и от името на депутатите от партията на Костадинов, тъй като според правилника на Народното събрание само председателят му или парламентарните групи могат да направят такова. Така „Възраждане“ подкрепят инициативата на тримата бивши депутати от „Величие“ Дарин Георгиев, Виктория Василева и Георги Куков, която стартира вчера. Предложението на приближените до Николай Марков – „Полковника“ за създаването на временната комисия за разследване на Ивелин Михайлов идва след раздора между двамата основни лидери на партията.

От „Възраждане“ проявиха интерес към предложението на тримата бивши депутати от парламентарната група на „Величие“ за създаване на временна комисия, която да разследва дейността на атракциона „Исторически парк“.

Цвета Рангелова – народен представител от „Възраждане“:
Разбрах от колегите ми, които са присъствали на председателски съвет, че е имало общо изразено съгласие от представителите на всички парламентарни групи да бъде подкрепена създаването на такава временна комисия с оглед важността на проблемите, които се поставят и които не са неизвестни за всички български граждани, доколкото във всички национални и електронни медии излезе достатъчно по обем информация, че лицето Ивелин Михайлов – идеолог на партия „Величие“ и дейността му, свързана с изграждането и инвестиционните намерения в т.нар. „Исторически парк“, са обект на редица проверки, както от страна на НАП, така и от страна на ДАНС. Коментират се конкретни имена, лица от местната и централна власт, вероятно и магистрати, които очевидно упражняват политически чадър над това лице и над дейността, която се случва във т.нар. „Исторически парк“. 

Председателят на парламента обяви, че направеното искане от тримата независими депутати за създаване на комисия “Исторически парк“ е недопустимо.

Рая Назарян – председател на НС:
Тъй като е внесено само от народни представители нечленуващи в група. А съответните искания за създаване на временни комисии могат да бъдат направени единствено от председателя или от парламентарни групи. Предвид на което предложих на парламентарните групи да се запознаят с мотивите на искането за създаване на тази временна комисия и по свое желание, ако искат и съвместно, да внесат подобен проект за решение, който аз ще припозная и ще подложа на гласуване… 

 Цвета Рангелова обяви, че ще направи предложението за създаване на такава комисия от името на парламентарната група на „Възраждане“.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите