Влак блъсна кола на жп прелез във Враца: Шофьорът на автомобила е с леки наранявания

  21 Юни 2024, 20:40     

Крайградски пътнически влак е блъснал лек автомобил на жп прелез във Враца. Инцидентът е станал в късния следобед в квартал КулАта. Автомобилът е тръгнал да пресича, но не е видял идващия влак. От силния удар колата е смачкана до неузнаваемост. Като по чудо шофьорът, който е пътувал е сам се е разминал с леки наранявания. Влакът е превозвал пътници от Мездра към Монтана, които са били извозени с автобуси. Прелезът е със звуков и светлинен сигнал, но според местните хора често звуковият сигнал липсва. Заради инцидента на железния път е нарушен и графика за движение на влаковете между гарите Враца и Бели Извор. 

Представител на БДЖ
Момчето беше вдигнато с линейка понеже ние дойдохме по-късно и след около час момчето беше с превръзка на крака и бепе допъл тука момчето. Няма жертви няма нищо. 
Очевидец
Машинистът изобщо не е сигнализирал, че наближава жп прелеза, изобщо не е намалил. Направо си е карал, тука няма право да кара с 90 у населено място. Дадени са молби за да се направи тука охраняем жп прелеза, ама тва всичко е закрито, потънато и край.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите