В пешеходната зона - санкции за електрическите тротинетки в центъра на Враца

  13 Юли 2022, 19:41     

Мерки за ограничаване на движещите се с електрически тротинетки по пешеходната зона в центъра на Враца предприеха от Общината. За да бъдат избегнати инциденти, водачите им вече ще бъдат санкционирани.

 

 Тъй като зачестиха сигналите от граждани за преминаването на индивидуални електрически превозни средства по пешеходната зона на града, с цел превенция на гражданите на Община Враца, предприемаме тази мярка за санкциониране на лицата, които управляват индивидуални електрически превозни средства. Тъй като те попадат в подкатегорията „Превозни средства“, пътни превозни средства.

До сега превантивна контролна дейност за масово движещите се с електрически тротинетки в централната пешеходна част на града извършваха екипи на Инспектората. Общинското звено ще налага и глобите на нарушителите.

 Санкционираме ги на база на наредба на Община Враца, чл.24, ал.1 от Наредба за организация на безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците в Община Враца. Санкцията е размер от 50 до 300 лева. За лицето, което управлява превозното средство. 

В забраната са включени и велосипедистите, припомнят още от местната администрация.
 Анкета

Ще гласувате ли на 2 октомври?


Виж резултатите