В очакване на отговор: Изтича крайният срок който ДПС дадоха на партиите

  10 Юли 2024, 14:53     

Вчера след заседание на част от депутатите от ДПС Делян Пеевски обяви, че ще изпратят покани до останалите политически партии за преговори за втория мандат. Покана за разговор няма да получат само „Възраждане“. Крайният срок за отговор на парламентарно представените формации е тази вечер, като днес от групата на Движението трябва да съобщят какво ще правят с втория мандат – дали ще го задържат за седмица или ще го върнат веднага неизпълнен. Засега всички партии в 50-тото Народно събрание отказват подкрепа за кабинет на ДПС, а очакванията -  с изключение на ГЕРБ-СДС - са към третия мандат.

След вчерашната среща на част от депутатите на ДПС, съпредседателят Делян Пеевски обяви:

Делян Пеевски – съпредседател на ДПС:

Решението на парламентарната група е да изпратиме писма до останалите политически партии от 50-тото НС без „Възраждане“. Знаете, ние с тая проруска партия не работиме. 

Пеевски призна, че не вижда шансове за подкрепа на втория мандат.

Делян Пеевски – съпредседател на ДПС:

Видяхме, че няма желание за втори мандат, който сте го видели.  И ГЕРБ изпратиха, и другите партии, видях, че и ПП са казали, но, въпреки всичко ние сме длъжни към нашите избиратели да вземеме мнението на останалите партии, защото да правиме сами втори мандат, да разиграваме държавата, нали, да държиме папки без да може да има правителство. ДПС е сериозно отговорна партия и няма да си го позволи. 

Крайният срок за отговор на потърсените от ДПС за разговори формации е днес вечерта.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите