Тежко ПТП на Криводолско шосе - джип и камион излязоха от пътя

  13 Юли 2021, 19:13     

Тежка катастрофа между джип и лекотоварен автомобил стана днес на главен път Е79 край Враца, при кръстовището на Криводолско шосе. До пътния инцидент се стигнало след като джипът, който пътувал в посока Враца Криводол отнел предимството на лекотоварен камион, който се движил по главния път в посока Монтана. Шофьорът на камиона опитал да намали, въпреки, че е на път с предимство, но не успял, заради тежкия товар в каросерията. От силния удар и двете превозни средства излезли от пътя. Джипът пропаднал в крайпътната канавка, а камионът се озовал в тревните площи. В джипът пътували мъж и жена. Леко пострадал е мъжът, който шофирал. Той е на възраст около 60 години и е транспортиран до врачанската болница. 

А шофьорът на лекотоварния автомобил е на 31 години от Румъния. Пред камерата на RM TV Мариус обясни, че за първи път му се случва такъв инцидент. Той пътувал от Мездра за Румъния.

Мариус няма как да се придвижи, затова се налага да изчака около 6 часа, докато пристигнат от фирмата за която работи. И на двамата шофьори пробите за алкохол са отрицателни.