Световна седмица на предприемачеството в ПГТР

  14 Ноември 2018, 19:26     0

Вземането на важни управленски решения, от които да няма ощетени и бизнесът да се развива успешно – това бе главната задача, пред която бяха изправени ученици от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство във Враца. Те влязоха в ролята на предприемачи, за да покажат наученото в час и да се включат в инициативата “Седмица на предприемачеството”.

“Работилница – млад предприемач” откриха ученици от 11-ти и 12-ти клас на ПГТР във Враца. Стартът бе даден от директора на гимназията инж. Румяна Петрова.
Днешната инициатива е втора поред, с която училището се включва в Седмицата на предприемачеството. Преди дни десетокласници са участвали в открит урок, посветен на видния врачански предприемач Мито Орозов, като са се запознали с живота му и работата на неговата фабрика за файтони. Тези ученици се обучават за първи път по програмата “Практични финанси”.
Ползите за икономиката от обучението по предприемачество подчерта преподавателят Йоана Томова.
Учениците от ПГТР участват по международни проекти, което им дава възможност за се запознаят в детайли с най-новите тенденции в сферата на предприемачеството в световен мащаб.
В подготвена презентация учениците подчертаха значението, което има обучението по предприемачество за реализацията в съвременните условия на пазара на труда
Откритият урок завърши с обсъждане на реални казуси, при които учениците разделени на групи трябваше да вземат управленски решения.