Спешни мерки срещу наводненията - Мартин Харизанов призова НС за превенция

  21 Юни 2023, 18:56     

От парламентарната трибуна днес врачанският депутат от ГЕРБ-СДС Мартин Харизанов призова за спешни мерки срещу наводненията.

Мартин Харизанов – народен представител от ГЕРБ-СДС:
Всички сме свидетели на водния ад, който сполетя няколко области в България. Като най-силно бе засегната точно Северозапада. Хората от областите Враца, Видин и Монтана преживяват и в момента трудни и изпълнени с несигурност дни. Мащабът на бедствието е сериозен. Щетите все още се описват и се изчислява тяхната стойност. Но погледите на пострадалите хора са обърнати към нас, с надежда за помощ. Нека не ги разочароваме и осигурим максимална и адекватна помощ за пострадалите, като поемем сериозен ангажимент за превенция от наводнения и направим всичко възможно да намалим риска от тези тежки бедствия, които застрашават живота и имуществото на населението ни. 

Харизанов обърна внимание върху няколко важни превантивни дейности.

Мартин Харизанов – народен представител от ГЕРБ-СДС:
 Предлагам спешно съставяне на комисия, която стриктно да следи как се изразходват средствата, отпуснати за почистване на реките в населените места, като регламентираме ясно фирми с каква дейност могат да извършват почистването на речните корита. Проверка на собствеността и състоянието на язовирите. И със съответно предлагане на съответни мерки за тяхното подобряване. Проверка и иницииране на действия по сигналите на хората от Видин и Берковица за масовата незаконна сеч и съответно продажбата й в съседни на България държави. 

Депутатът посочи още, че са нужни навременни мерки и действия, както и координирана работа от всички институции в държавата, за да се гарантира, че бедствия с такъв мащаб няма да се случат отново в близко бъдеще.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите