Президентът прие изпълнен мандат

  05 Юни 2023, 17:43     


Кандидатът за премиер на ПП-ДБ акад. Николай Денков връчи на президента Румен Радев папката с изпълнен втори мандат.

Румен Радев, президент на България 
"България ще има нужда от институции и политици, които да работят за сигурност, справедливост и срещу корупцията, които да укрепват суверенитета на страната и да работят за задълбочаване на европейската ни интеграция. В най-бърз срок ще издам указ."

Веднага след като бъде утвърден кабинетът "Денков - Габриел" ще започне работата по държавния бюджет, увери акад. Николай Денков. 

Акад. Николай Денков, кандидат за премиер
'В максимално кратки срокове да се направи нормален бюджет, без този абсурден дефицит, аз съм го казвал и друг път. И съответно този бюджет да отразява сегашната ситуация защото ние работим с бюджет приет навремето  и предложен от Асен Василев в едно друго време и други обстоятелства". 

Очаква се кабинетът с втория мандат да бъде гласуван от депутатите на извънредно заседание утре по обяд. А паралелно с това от "Възраждане" готвят протест пред сградата на парламента. В позиция изпратена до медиите се посочва, че 70 % от министрите в новия кабинет били получили финансиране от САЩ. Протестът се очаква да започне в 12 часа, точно когато се очаква и гласуването на кабинетът.  
 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите