Преди старта на предизборната кампания - ясни ли са водачите на листи в Северозапада?

  24 Февруари 2023, 19:30     

Дни преди началото на предизборната кампания партиите решават все още кой да поведе листите в Северозапада.  Във Видин почти няма никакви изненади в структурите за предсрочния вот.  Водач на листата на ГЕРБ - СДС си остава  Росица Кирова, тя е представител на гражданската квота и е известна с десетките инициативи още като лидер на гражданското сдружение "Единни за промяна". 

Росица Кирова, ГЕРБ-СДС:
Разчитам на гражданите, които ни познават добре, които са видели кво правим, като усилия. Говоря за себе си в лично качество и за хората, които съм събрала в отборът на Видин, на доказаните професионалисти във Враца и Монтана. 


В листата във Враца обаче има рокади, водач става областния координатор и няколко пъти депутат от ГЕРБ - СДС,  Красен Кръстев.  Изненадата дойде от бившия регионален министър Петя Аврамова, която отказа коментар пред камера, но  в социалните мрежи обяви, че се отказва от изборната надпревара. 

Петя Аврамова/ fb
До този момент отлагах да съобщя решението си да се оттегля от листата с кандидати за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС за област Враца и да не участвам в предстоящите на 2 април избори, но поради появили се спекулации го споделям сега.През всичките тези години съм се стремяла и успявала с работата си да помагам за развитието на нашата област.  Като редови член на ГЕРБ ще продължавам да работя за издигане авторитета на партията. 

В листите на партията на Костадин Костадинов също няма изненади в Северозапада, водачите във Видин и Монтана са отново Петър Петров и Валери Сираков. Враца отново повежда Ивайло Папов. 

Ивайло Папов, "Възраждане":
 Ако харесвате нашата борба за референдум за еврото. Ако харесвате ежедневната ни борба за други неща. Ако харесвате, че се борехме срещу мерките, елате и ни подпрепете на втори април. 

Въпреки ниските резултати във Видин БСП отново е поведена от депутатът вече няколко мандата Филип Попов. Във Враца и този път за водач е избран Атанас Зафиров. Структурата в Монтана все още официално не е обявила техния водач, но и този път се спряга името на Ирена Атанасова.  Новата коалиция "Продължаваме промяната" - "Демократична България" пък и към момента продължава да мълчи около имената на водачите си в Северозапада. Видин е областта, в която за първото място се конкурират двамата лидери на формацията, Любен Иванов от ДБ и Иво Атанасов от ПП, който преди това пък беше в ръководството на Има такъв народ. 

Любен Иванов, "Демократична България":
 Ще търсим доверието на хората, които ни подкрепиха на предходните избори, но ще опитаме да спечелим доверието и на неучаствалите предния път. 

Въпреки запитванията на нашия екип от коалицията засега отказаха да съобщят кой от тях ще поведе листата. И двамата обаче на предходните избори постигнаха сериозни резултати, като бившия кадър на ИТН Иво Атанасов взе над 700 преференции за себе си. Има такъв народ също дават заявка за влизане в парламента. 

Милен Милчев, ИТН:
Много е важно да получим едно спокойствие. Бизнесът да заработи нормално. Важно е и ситуацията в държавата да бъде предвидима.

Все още в партията на Трифонов обаче решават кои ще са личностите, които ще поведат листите в Северозапада. Структурите на останалите партии във Враца и Монтана, също не бързат да обявяват листите си. Интересен е водачът на "Български възход" във Видин. Това е юристът Борислав Василев, който е бивш кадър на БСП и е един от напусналите партията миналата година заради несъгласие с политиката на Корнелия Нинова.  


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите