Преди старта на предизборната кампания - представиха първите кандидати за кмет на Видин

  30 Август 2023, 16:49     

С наближаването на старта на предизборната кампания, кандидатите за кметския пост на най - бедния район в Европа започнаха да валят. Първо още през миналия месец бившия кмет на Видин инж.  Огнян Ценков обяви, че влиза в надпреварата отново. Той ще се изправи в директен сблъсък с наследника си, д-р Цветан Ценков, който от днес вече е ясно, че е издигнат от Инициативен комитет. 

Мартин Дончев, НДСВ - Видин:
"Ние една група съмишленици и приятели се събрахме и решихме да положим стъпките за иницииране на инициативен комитет, който да издигне д-р Цветан Ценков за кмет на Видин за втори мандат".


 А приятелите - местни политици от различни партии, които по думите им ги свързвала идеята, че Цветан Ценков трябва да продължи делото си. 

Мартин Дончев, НДСВ - Видин:
"Освен че сме приятели с доктора, в тези четири години аз се убедих в две неща, на които много, специално аз като човек, държа. Първото е, че един кмет трябва да може да работи с всички политически сили, да е отворен към всички граждани, към техните болки и проблеми и въпреки че си давам сметка, че със сигурност не са решени много от проблемите на хората, аз се убедих, че докторът, не само затова, че през целия си мандат изкара на колело, срещайки се със своите избиратели и съграждани, беше отворен към всички, които по някакъв начин се опитаха да потърсят подкрепата и съдействието на Общината."

Част от мотивите на другите членове на Инициативния комитет са сериозна финансова дисциплина в община Видин, реализирани проекти, нормална бизнес среда.

Иван Йотов, бизнесмен:
"Всичко се вижда, което се прави. Аз контактувам с много хора в нашата община. Питам ги, как се развила община Видин в последните четири години. Всички са положително настроени. Ако искаме да продължи д-р Ценков, ние трябва да му дадем шанс".

След трусовете в БСП - Видин, новото ръководство представи днес своя кандидат за кметския стол. Това е брокерът и бивш началник на кабинета на екс - кмета Герго Гергов - Иван Николов. От ръководството дадоха заявка да стигнат до балотаж.

Найден Йонов, председател на БСП - Видин:
"Убедени сме, че ще стигнем до балотаж и ние ще търсим подкрепа".

Величко Кирилов, БСП:
"Вярваме, че с нашия кмет ще сме на балотаж".

Ако пък  не се стигне до втори тур от БСП не изключват да дадат подкрепа на сегашния кмет д-р Цветан Ценков. От ГЕРБ все още пазят в тайна, коя е тяхната номинация за Видин, до момента се спрягаше  името на заместник председателя на парламента Росица Кирова, тя обаче миналата седмица намекна, че може и да не е тя. И към момента не е ясна номинацията на ПП - ДБ за Видин. По информация на RMTV все още се решава дали коалицията да има единна кандидатура или да се явят с двама претенденти.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите