Пожароприложна подготовка: Огнеборци се състезаваха в четири дисциплини

  10 Май 2024, 18:51     

Традиционното областно състезание по пожароприложен спорт се проведе във Враца. Участие в него взеха 6 представителни отбори на Районните служби от Областта.

ком. Кирил Василев - директор на РДПБЗН, Враца
Съответно Враца, Мездра, Бяла Слатина, Оряхово, Козлодуй и Районна служба АЕЦ Козлодуй. В 4 дисциплини се провежда. Първата дисциплина - изкачване със щурмова стълба вече се проведе в Районна служба Мездра на тяхната кула. Сега предстои провеждане на втората дисциплина - 100-метрова пътека с препятствия и след което ще се преместим на стадиона да проведеме колективните дисциплини - 4 по 100 метра щафета с препятствия и бойно разгръщане от мотопомпа. 

Най-бърз в дисциплината по изкачване на щурмова стълба стана Венелин Георгиев, който бе първенец и миналата година.

Венелин Георгиев - РСПБЗН, Враца
Времето за което успях да изкача учебната кула, която се равнява на 4 етаж на жилищна сграда - 3-ти прозорец на учебна кула - успях да постигна 16 секунди и 50 стотни, като за първо състезание за сезона. По-добро е от първото състезание миналата година, но не е по-добро от постигнатите резултати като цяло през миналата година. Но тепърва ни предстоят много състезания, очакваме и да има и по-добри резултати. 

Венелин е в националния отбор на страната ни, а в Област Враца е сред най-добрите състезатели.

Венелин Георгиев - РСПБЗН, Враца
Октомври месец приключват състезанията по пожароприложен спорт и започваме подготовка за състезанията за следващата година. което означава една целогодишна подготовка. През зимата преминаваме през обем - голям обем от работа и сега стартираме през май месец вече състезателния сезон. Оттук-натам започваме да надграждаме вече със състезание вече, не само с тренировки на съоръжения и в залата и т.н. Но общо взето целогодишно се опитваме да поддържаме форма, което ни помага и в работата. 

Победителите в четирите дисциплини ще представят Областта, като отбор в Републиканския преглед по пожароприложен спорт, който ще се проведе в периода 27-31 май в град Варна.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите