Почивката на българина: Слънчев бряг и Гърция са предпочитани за врачани

  10 Юли 2024, 19:46     

В разгара на лятото екип на RM TV провери кои са предпочитаните дестинации за лятната почивка. Хората във Врачанско често избират Слънчев бряг и Гърция. Въпреки инфлацията и тази година хората ще отделят средства за да почиват на морето, а туристическите агенции обявиха и летните си атрактивни пакети за почивка в екзотични страни, които започват от 1500 лв. 

Най-често врачани ползват между 7 и 10 дни за ваканция, като Слънчев бряг е една от най-често посещаваните дестинации в България. 

Тихомир Вачев, жител на Враца:
"На Слънчев бряг. Седем нощувки ще бъдем, пари имаме."

Габриела Дочева, жител на Враца:
"На нашето море разбира се. Много е хубаво на Бяла. Може би там. Поне за седмица."

Не липсват и хора, които ще посетят Гърция това лято. Докато някои се свързват с туроператорска фирма, за да организира тяхната почивка, то други си я уреждат сами. 

"Ще почивам на Гърция. Харесва ни морето. Ходим и на нашето море, но по-рано. Началото на юни, а после в края на юли - на Гърция. Сами си намираме места."
"Винаги е по-хубаво. Туристическата услуга, която предлагат е много по-полезна, отколкото в България. Обслужването, цените, чистотата на водата."

От туроператорските фирми споделят, че все повече врачани предпочитат почивка, както в Гърция, Италия, Испания и Португалия, така и в екзотични дестинации като Дубай и Египет. Наша справка показва, че през летния сезон 8 дни в Дубай например не надвишава 2 хиляди лева.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите