Панорама на образованието във Враца: Ученици представят възможностите за обучение и развитие

  11 Април 2024, 14:50     

Шатри с рекламни материали за възможностите специалности след завършен 4 кл. и 7 кл. ще бъдат подредени в центъра на Враца. Ученици и учители от средни училища, профилирани и професионални гимназии от община Враца ще представят своите училища.

Петя Долапчиева - зам.-кмет на община Враца
Тов събитие е ориентирано най-вече към учениците 7 кл. и 10 кл., защото на тях им предстои избор на професия, специалност и профил в избрано от тях училище.

Панорама на образованието дава изключително богата информация и за родителите. Запознавайки се с материалната база, програмите и възможните специалности и професии, дава сигурност и яснота за бъдещето развитие на техните деца.

Петя Долапчиева - зам.-кмет на община Враца
На пространството което е разположени пред Сувенирната палата на 18 април от 16.00 ч. ще бъдат разположени 15 шатри. Там всички средни училища, профилирани и професионални гимназии ще представят атрактивно специалности по които се подготвят нашите деца.

Участниците са подготвили рекламни материали и специални изненади за гостите на събитието. Особено внимание ще бъде отделено на представянето на професионалните гимназии. 

Петя Долапчиева - зам.-кмет на община Враца
Събитието ще бъде открито от новосформиран мажоретен състав към ПЕГ "Й. Екзарх", Враца. Каним всички ученици не само в 7 кл. и 10 кл., а и много по-рано е добре да се осъществи кариерното ориентиране, да се запознаят с училищата, специалностите, профилите, професиите и материалната база и всички условия, които предлагаме в тях за подготовка на нашите ученици.

Участие ще вземат още Ц"Център за работа с деца" и филиалите към ВУЗ - ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Медицински университет - София. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите