Пълна забрана за риболов заради размножителния период в яз. "Огоста"

  09 Април 2024, 18:53     

Язовир „Огоста” е един от най-богатите на риба открити водоеми. Топлото и тихо време вече привлича въдичари от цялата страна.

Иван Илиев, риболовец
Ние сме рибари от София.  Язовирът е уникален, с много хубави правила, вадим много хубави риби и спазваме всички правила за рибарството в България и е една от най - предпочитаната дестинация.  

В дълбоките води на язовира плуват сом, амур и платика, очаква се до дни да излезе и шарана.

Иван Илиев, риболовец
Хващали сме шарани по 20 кг, сомове до 30 кг, доста динамичен риболов се получава, ловим само за удоволствие, не за прехрана,

Но в края на седмицата Иван и компанията му ще съберат палатките и въдиците и ще се върнат у дома, тъй като от 15 април влиза в сила забраната за риболов.

Ростислав Василев, началник „Рибарство и контрол”, Монтана
Тази година язовир Огоста от 15 април до 31 май ще бъде изцяло забранен за любителски риболов. И след 15 май, както повечето любители влизат да ловят бяла риба , тя ще бъде забранена. Пълна забрана за любителски риболов.

В заповедта за забраната са посочени районите, в които ще бъдат допускани въдичари. За язовир „Огоста” районът е от Водовземната кула до полуостров „Расника”. А от ИАРА напомнят, че ако сега глобите за нарушителите са между 100 и 500 лв, то в периода на забраната санкцията е доста по – висока.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите