Отличени за високи постижения: Ученици от ППМГ Враца получиха грамоти за успехите си

  14 Май 2024, 19:05     

140 ученици от Природо-математическата гимназия във Враца бяха отличени за високите си постижения на национални и областни състезания и олимпиади. Грамотите за успех в различни области връчи директорът на учебното заведение Татяна Василева.

Татяна Василева - директор на ППМГ "Акад. Иван Ценов"
Това е най-добрата атестация за това вие какви научни знания сте усвоили, дали учебният материал е достатъчно лесен вече за вас, дали сте получили допълнителни знания и умения, дали ние, учителите в това у-ще сме успяли да ви мотивираме, да ви вдъхновим. Най-важно и основна цел за ръководството на училището и на всички наши учители е да ви дадем достатъчно добри условия, за да може вие да развиете своя потенциал, да постигате целите си, да бъдете успешни млади хора и да се реализирате подобаващо, достойно и да постигнете вашите желания. 

Десетокласникът Мартин Андреев бе отличен за резултатите си на призови места в национални и областни кръгове на олимпиади и състезания в различни направления.

Мартин Андреев - ученик от ППМГ "Акад. Ив. Ценов"
Най-впечатляващо е четвъртото ми място на Националния кръг на олимпиадата по физика. Наистина за мен от тази година това беше и постижението, което е най-близо до сърцето ми, така да кажем. Освен това отидох на Националния кръг на олимпиадата по Български, там не бях на толкова почетно място, но отново в топ 10, което, отново е, разбира се, постижение. Бях предложен и за национален кръг на други олимпиади като тази по биология, но самия факт, че съм бил предложен, разбира се, отново е постижение. 

Мартин получи и златен медал от регионалния математически турнир Видин-Монтана-Враца-Ботевград, но любимият му предмет е физиката. Според него в тази област има много варианти за реализация.

Мартин Андреев - ученик от ППМГ "Акад. Ив. Ценов"
Физиката ми харесва, защото при нея трябва едновременно да помислим малко, но трябва да се опрем на определена база от знания. Т.е. не всичко можем да изведем само с логика, но не е задължително да заучаваме големи учебници само с фактология. Разбира се има едновременно баланс между факти и мислене. Което много ми харесва на мен и затова предпочитам тази сфера. 

Гимназистът сподели, че сериозно обмисля бъдещият му кариерен път да е в тази област от науката.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите