Остри реакции: Партиите с критики към Борисов и Главчев

  16 Април 2024, 15:02     

Първа критика към Борисов минути след изказването му дойде от лидера на БСП Корнелия Нинова. 

Корнелия Нинова:
"На кого и в какво качество лидер на партия предлага и преговаря за кадровите назначения в служебния кабинет, който трябваше да проведе честни избори равно отдалечен от всички партии!?"

От ПП - ДБ директен отзвук все още няма, но коментар по темата дойде от Лена Бориславова. 

Лена Бориславова:
"Това сега какво беше?
А/ на Главчев му е скучно вечер; 
Б/ Вече дори не се крият; 
В/ по-лошо: мислят си, че демонстрират мъжката тежка дума на Бойко за пред електората?"

От "Има такъв народ" пък попитаха кой в крайна сметка е служебен премиер?

Слави Трифонов:
"Кой управлява служебното правителство? Министър-председателят, Главчев, или Бойко Борисов? Отговорът, всъщност, беше ясен още когато стана ясен съставът на правителството. Управлява го Бойко Борисов, няма абсолютно никакъв срам да го демонстрира, а истинските виновници за това са Христо Иванов и "Демократична България" и Кирил Петков и "Продължаваме промяната, защото с техните тъпи идеи беше променена Конституцията и така дадоха властта в ръцете на Бойко Борисов".

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пък коментира, че служебното правителство не е на Румен Радев, а на Бойко Борисов и, че директно се управлявало от Американското посолство. Според вицепрезидента Илияна Йотова ситуацията е изненадваща. 

Илияна Йотова, вицепрезидент на Р България
"За мен беше голяма изненада. Тези мотиви, които бяха представени за един министър, който е на ден и половина, мисля, че е несериозно. Дали ще се утвърди рокадата, ще реши президентът Радев. Много е сложна ситуация и не за една и друга институция, а за всички български граждани. Този служебен кабинет засега не издържа изпита".
 

А след отправеното предложение за рокада във Външно министерство, сега на ход е президентът. Той трябва да реши, дали Стефан Димитров да бъде заменен от Даниел Митов.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите