Опровержение за невярна информация - директорът на врачанския театър ще съди медия

  09 Юни 2023, 21:33     

Директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров ще съди местна медия за невярна информация, че бил отказал достъп до сградата на кандидат за директор. Един от допуснатите кандидати до конкурса е актьорът Валентин Гиясбейли. 

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Въпросният господин се появи на 20 в събота, пред театъра на площада проведоха дълъг разговор с кмета на града.

Гиясбейли е поискал да направи оглед на театъра в предпоследния ден от провеждането на театралните фестивали във Враца.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Инж. Донева му обяснила, че в момента не е възможно да му показва повишеният на театъра, т.к. на всички сцени вървят репетиции, строежи. На следващия ден той отново, засипа инж. Донева със SMS-и, ние ги пазим. Беше му обяснено, че днес е закриването на фестивала, текат репетиции, че не можем да спрем Маргарита Младенова да репетира, за да може той да разгледа хубаво сцената.

Малко след това актьорът се свързал с Попдимитров по телефона, като разговорът е записан и се е провел на високоговорител в присъствието на седем души.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Разговорът беше буквално аз съм еди кой си и искам да видя сградата, аз му пожелах успех на предстоящия конкурс и му обясних, че днес няма какво да види, т.к. е неделя и текат репетиции по закриването на фестивала.

Кандидатът за поста директор казал, че не иска да му предоставят документи, защото ги получил от Министерство на културата, сцените също е видял от няколко представления и поискал да види разположението на канцелариите и как работят хората.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Моята реакция беше: за съжаление днес е неделя и имаме само един дежурен в администрацията, закриваме фестивала и няма кой да ви отваря, нямаме и ключове за повечето от канцелариите, т.к. са лични кабинети.

Попдимитров му предложил да дойде след 24 май, като актьорът се съгласил. Веднага след това с Попдимитров се свързала местна медия с уговорката за интервю по повод отказа му да предостави достъп до сградата на Валентин Гиясбейли.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
След това последваха оплаквания до Министерство на културата в които той абсолютно тенденциозно лъже за разговора, за което ще заведем дело на кандидата за директор на театъра за клеветите, лъжите и манипулациите, които е написал в своя сигнал, както той го е нарекъл до МК, който беше препечатан услужливо от въпросната медия, че не спазваме законите в страната и саботираме опитите му да се запознае с дейността, капацитета и възможностите за нормална дейност в храма на Мелпомена Враца.

Гиясбейли поискал още.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Каква е кубатурата на сцените, каква марка, модел и мощност са всички прожектори в театъра и за озвучителната и климатична техника. Въобще много съществени въпроси за дейността на театъра. Ние ще му предоставим тази информация до колкото се съхранява при нас, заедно с това ще го предупредим, че завеждаме дело срещу него.

Директорът на врачанския театър бе категоричен, че ще съди и медията и то за няколко публикации.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Достатъчно дълго време съм казвал как се управлява театър, за да се доказвам пред когото и да е. Знам много и ще спра до тук, за да не стигам нивото което се опитват да ме поставят.

Припомняме, че актьорът Валентин Гиясбейли само преди година бе кандидат за директор и на Сатиричния театър, като тогава казусът бе, че според него не се спазват правилата на конкурса.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите