Опровержение за невярна информация - директорът на врачанския театър ще съди медия

  09 Юни 2023, 21:33     

Директорът на врачанския театър Анастас Попдимитров ще съди местна медия за невярна информация, че бил отказал достъп до сградата на кандидат за директор. Един от допуснатите кандидати до конкурса е актьорът Валентин Гиясбейли. 

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Въпросният господин се появи на 20 в събота, пред театъра на площада проведоха дълъг разговор с кмета на града.

Гиясбейли е поискал да направи оглед на театъра в предпоследния ден от провеждането на театралните фестивали във Враца.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Инж. Донева му обяснила, че в момента не е възможно да му показва повишеният на театъра, т.к. на всички сцени вървят репетиции, строежи. На следващия ден той отново, засипа инж. Донева със SMS-и, ние ги пазим. Беше му обяснено, че днес е закриването на фестивала, текат репетиции, че не можем да спрем Маргарита Младенова да репетира, за да може той да разгледа хубаво сцената.

Малко след това актьорът се свързал с Попдимитров по телефона, като разговорът е записан и се е провел на високоговорител в присъствието на седем души.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Разговорът беше буквално аз съм еди кой си и искам да видя сградата, аз му пожелах успех на предстоящия конкурс и му обясних, че днес няма какво да види, т.к. е неделя и текат репетиции по закриването на фестивала.

Кандидатът за поста директор казал, че не иска да му предоставят документи, защото ги получил от Министерство на културата, сцените също е видял от няколко представления и поискал да види разположението на канцелариите и как работят хората.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Моята реакция беше: за съжаление днес е неделя и имаме само един дежурен в администрацията, закриваме фестивала и няма кой да ви отваря, нямаме и ключове за повечето от канцелариите, т.к. са лични кабинети.

Попдимитров му предложил да дойде след 24 май, като актьорът се съгласил. Веднага след това с Попдимитров се свързала местна медия с уговорката за интервю по повод отказа му да предостави достъп до сградата на Валентин Гиясбейли.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
След това последваха оплаквания до Министерство на културата в които той абсолютно тенденциозно лъже за разговора, за което ще заведем дело на кандидата за директор на театъра за клеветите, лъжите и манипулациите, които е написал в своя сигнал, както той го е нарекъл до МК, който беше препечатан услужливо от въпросната медия, че не спазваме законите в страната и саботираме опитите му да се запознае с дейността, капацитета и възможностите за нормална дейност в храма на Мелпомена Враца.

Гиясбейли поискал още.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Каква е кубатурата на сцените, каква марка, модел и мощност са всички прожектори в театъра и за озвучителната и климатична техника. Въобще много съществени въпроси за дейността на театъра. Ние ще му предоставим тази информация до колкото се съхранява при нас, заедно с това ще го предупредим, че завеждаме дело срещу него.

Директорът на врачанския театър бе категоричен, че ще съди и медията и то за няколко публикации.

Анастас Попдимитров - дир. на ДКТ, Враца
Достатъчно дълго време съм казвал как се управлява театър, за да се доказвам пред когото и да е. Знам много и ще спра до тук, за да не стигам нивото което се опитват да ме поставят.

Припомняме, че актьорът Валентин Гиясбейли само преди година бе кандидат за директор и на Сатиричния театър, като тогава казусът бе, че според него не се спазват правилата на конкурса.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите