Нови изложбени зали - приключи ремонтът в Младежки дом - Враца

  18 Септември 2023, 19:55     

Обновиха две зали в Младежкия дом във Враца. Подменена е дограмата, монтирани са инсталации и специално осветление за експонация на картини и тематични изложби. Инвестирани са и средства в ремонт на покрива на сградата, като е осигурена и достъпна среда за хора в неравностойно положение. Това е първият ремонт на сградата от десетилетия насам, каза директорът на Младежкия дом Георги Врабчев.

Георги Врабчев - дир. на Младежки дом, Враца:
Тази сграда наистина се нуждаеше от изключителен ремонт, най-вече покривното пространство което нарушаваш почти всичко в сградата. В момента имаме две прекрасни зали. Общо взето домът възвръща своята социална и културна дейност с нужния съвременен блясък. Тя не е спирала, но просто условията бяха непривлекателни за нашия съвременен нов ден, който младите хора, а и не само младите искат да видят и да се чувстват удобно.

А от Регионалния исторически музей подредиха оригинални художествени творби в Бялата и Синя зала на Младежкия дом.

Георги Ганецовски - дир. на РИМ, Враца:
Което отново доказва силните традиции в областта на изкуството и като на културата в нашия град. Намирам, че това е поредния епизод от нашето много продуктивно сътрудничество между двете културни институции, между Младежки дом и Историческия музей, който ще продължи с други изненадаи убеден съм в това.

Ремонтните дейности са на обща стойност 780 000 лв., осигурени от Министерство на културата, с бенефициент Община Враца.


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите