Нови изложбени зали - приключи ремонтът в Младежки дом - Враца

  18 Септември 2023, 19:55     

Обновиха две зали в Младежкия дом във Враца. Подменена е дограмата, монтирани са инсталации и специално осветление за експонация на картини и тематични изложби. Инвестирани са и средства в ремонт на покрива на сградата, като е осигурена и достъпна среда за хора в неравностойно положение. Това е първият ремонт на сградата от десетилетия насам, каза директорът на Младежкия дом Георги Врабчев.

Георги Врабчев - дир. на Младежки дом, Враца:
Тази сграда наистина се нуждаеше от изключителен ремонт, най-вече покривното пространство което нарушаваш почти всичко в сградата. В момента имаме две прекрасни зали. Общо взето домът възвръща своята социална и културна дейност с нужния съвременен блясък. Тя не е спирала, но просто условията бяха непривлекателни за нашия съвременен нов ден, който младите хора, а и не само младите искат да видят и да се чувстват удобно.

А от Регионалния исторически музей подредиха оригинални художествени творби в Бялата и Синя зала на Младежкия дом.

Георги Ганецовски - дир. на РИМ, Враца:
Което отново доказва силните традиции в областта на изкуството и като на културата в нашия град. Намирам, че това е поредния епизод от нашето много продуктивно сътрудничество между двете културни институции, между Младежки дом и Историческия музей, който ще продължи с други изненадаи убеден съм в това.

Ремонтните дейности са на обща стойност 780 000 лв., осигурени от Министерство на културата, с бенефициент Община Враца.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите