„Най-голямото зло за България“ - Денков с коментар за Делян Пеевски

  04 Април 2024, 15:28     

Като абсолютна манипулация - така определи Николай Денков думите на Делян Пеевски от вчера, че след изборите може ДПС да управляват заедно с Кирил Петков.

Николай Денков – министър-председател в оставка

Няма никакъв шанс правителство, към което аз имам отношение да бъде заедно с Делян Пеевски във водеща конфигурация. Г-н Пеевски в момента е най-голямото зло, което се случва на България и всъщност голяма част от проблемите, които виждаме са именно, защото той почна да командва процесите. Той почна да командва ГЕРБ, всъщност той искаше избори и ние отиваме на избори заради него. Така че г-н Пеевски може да си говори много неща. Истината е, че ние осъзнаваме много добре, че всъщност проблема на България днес се казва Делян Пеевски. 

Думите на Денков коментира и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бойко Борисов – председател на ГЕРБ-СДС 

Аз не давам оценка на казаното от Денков, но помня, когато дойдоха миньорите от „Мариците“ да ги бият, тука в парламента, че той се сгуши зад Пеевски. Това го помня до ден днешен. Щот‘ тогава ме държаха в течение и тогава тези неща бяха свършени. Помня много, много срещи, в които въобще не се разглеждаше такова „зло“. А ако г-н Петков иг-н Пеевски решат да направят правителство, защото аз само с ДПС няма да направя правителство, ще бъдеме една не лоша опозиция. 

От определението на Денков се възмути и самия Пеевски.

Делян Пеевски – председател на ДПС

Не мога да разбера как се събудиха днеска и „той е зло“. Е те със злото ли живяха 9 месеца? Нали, в много близки отношения. 

Председателят на ДПС призова и двете враждуващи страни на бившите коалиционни партньори да спрат да го търсят по телефона и след това да дават „странни изявления“ по медиите.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите