На прощаване: Кабинетът "Денков" проведе последно заседание

  03 Април 2024, 13:59     

А кабинетът в оставка на Николай Денков проведе последното си заседание. Премиерът благодари на всички министри за свършеното през последните месеци и очерта постигнатото от правителството. 

Най-големият успех, постигнат от ротационното правителство е влизането на България в Шенген по въздух и вода, категоричен бе Николай Денков. 

Николай Денков, премиер в оставка:
"При политическа стабилизация ще има и шенген по суша до края на годината. Новият проект на Закона за съдебната власт е на обществено обсъждане. Благодаря на екипа на министерството на правосъдието, без него конституционните промени не могат да доведат до истинска реформа в съдебната власт, за която чакат хората". 

И още, безплатните 56 медикамента за сърдечно - съдовите заболявания също влязоха в положителните действия на кабинета. Със сериозен успех се похвали и регионалното министерство. 

Николай Денков, премиер в оставка:
"Подписани са 642 споразумения със 162 общини за реконструкция, основен ремонт и ремонт на общински пътища, на обща стойност 1,7 милиарда лева". 

Министерството на младежта и спорта успешно реализира програмата за спортна инфраструктура, подписа договори за близо 10 млн. лв. за над 20 обекта, сред които за ремонт на стадиони в страната, изграждане на детски площадки, зали и игрища, каза още министър - председателят. 

Николай Денков, премиер в оставка:
" Одобрихме законопроект за промени в Закона за културното наследство, за да осигури държавата необходимата закрила на обектите, които са културни ценности. В продължение на политиката на кабинета в подкрепа на вероизповеданията отпуснахме 3 млн. лв. за доизграждане на храм „Храм „Св. първомъченик и архидякон Стефан” в Южния парк в София. Подпомогнахме и с 2 млн. лв. за православни храмове в Щутгард и Лондон, а днес ще гласувам още 450 000 лв. за храмове в София и Севлиево".

Днес правителството ще одобри мерки за намаляване диспропорциите в заплащането на администрацията за 269 млн. лв. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите