Мини Европейско първенство по футбол

  15 Май 2024, 19:13     

Мини Европейско първенство по футбол организират Българският футболен съюз в партньорство със Столична община. По време на надпреварата ще се проведат различни социално-ангажирани и образователни кампании, викторини и атрактивни игри. 
В навечерието на горещото футболно лято и Евро 2024 Българският футболен съюз в партньорство със Столична община организират истински празник за над 750 деца - Мини Европейско първенство по футбол за смесени ученически отбори.
Събитието ще се проведе в периода 30 май – 1 юни с любезната подкрепа на Национална спортна база. Националният стадион “Васил Левски” ще посрещне 56 училищни отбора, съставени от деца на възраст 2-4 клас.
Турнирът, чиято кулминация ще е в Деня на детето, е поредната инициатива от Програма Grassroots на УЕФА. Целта е популяризирането на любимата игра сред най-младата аудитория. 
Освен изпълнено с празнични емоции, Мини Европейското първенство ще демонстрира нагледно и уникалната способност на футболната игра, като изключително силен социален инструмент. По време на надпреварата ще се проведат различни социално-ангажирани и образователни кампании, викторини и атрактивни игри. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите