Матури: Над 800 зрелостници в Монтанско на изпит по БЕЛ

  14 Май 2024, 19:08     

Коридорите на Природо-математическата гимназия в Монтана вече не са така шумни. Класните стаи на третия етаж са празни, абитуриентите са в къщи и се готвят за матура. Тази година в топ три на желанията им освен английски език и информационни технологии се нарежда и философията.

Бойка Симеонова, директор на ПМПГ”Св. Кл. Охридски”
17 човека отиват на философия, за на беше много интересен този факт, но избраха философия при нас избират като втори задължителен изпит информационни технологии и се справят на много високо нивол

Сред предпочитаните остава и биологията.

Бойка Симеонова, директор на ПМПГ”Св. Кл. Охридски”
Един смелчага отива на химия и опазване на околната среда, тежичък е изпитът по химия  и децата са прагматични, Тези които ще канд. медицина не отиват на матурата по химия ,предпочитат да се явяват на изпит в университета, защото изпитите да различни тежичък е изпита, прекалено много е обвързан с математика.

Само трима от завършващите в ПМПГ, Монтана ще кандидатстват във висши училища в чужбина.

Бойка Симеонова, директор на ПМПГ”Св. Кл. Охридски”
За наша най-голяма радост вече имаме и ученици, които кандидатстват в педагогически специалности. Ето сега очакваме една колежка, която завършва математика и информатика и се надявам, че ще си дойде при нас, защото имаме нужда от млади колеги

В 15 училища ще се проведат изпити по професионална подготовка. А допълнителен изпит по трети предмет, желание са заявили 49 зрелостници от област Монтана.  
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите