"Кметът - обещания и резултати" - Анонимно анкетиране на граждани за местната власт

  08 Септември 2023, 18:38     

Гражданско движение "ДНЕС" стартира националната инициатива "Кметът - обещания и резултати". От днес жителите на община Враца също могат да дадат своята оценка за управлението на местната власт, чрез анонимната онлайн анкета.

Мая Антова - Червеняшка - обл. координатор на ГД "ДНЕС", Враца
Инициативата е провежда в цяла България, като анкетите са лице в лице или онлайн. Анкетата е напълно анонимна, което смятаме, че ще даде смелост на хората да участват в нея, т.к. за никого не е тайна, че страхът е обхванал голяма част от хората. 

Целта на анкетирането е да стане ясно от какво са доволни или не са доволни хората и какъв искат да бъде обликът на техния град. Тези резултати ще дадат обаче и реална представа на тези, които ще се впуснат в предизборната надпревара, за очакванията на хората. Такива срещи се проведоха и във Видин и Монтана.

Мая Антова - Червеняшка - обл. координатор на ГД "ДНЕС", Враца
Аз поканих кмета с официална покана да присъства на пресконференцията, но както виждате него го няма. Може да има някаква причина затова. Но в Монтана кметът Злати Живков дойде, когато обявихме пресконференцията миналата седмица. Във Видин Ценков също се е отзовал и е запознат с анкетата.

Областният координатор на движението призова за активност в анкетирането, защото оценката на хората е важна.

Мая Антова - Червеняшка - обл. координатор на ГД "ДНЕС", Враца
Те ходят в неосветените улици. Те дишат мръсотиите от кофите за боклук, коит снимки ни заливат всеки ден в социалните мрежи. Техните деца ядат в детските градини една храна, която е много далеч от здравословната. Ние в болниците получаваме храна, която аз и на скитника на бих подала. Грубото нечовешко отношение и трудния достъп до администрацията. Това е факт! Входната врата на община Враца е заключена, там е вход само за служители. отиваш в другия вход, където ти се казва "Вие гражданско лице ли сте или длъжностно? Ако сте гражданско лице влезте тук, ако сте длъжностно лице идете в стая 42". И аз там отидох да подам поканата. 

От следващата седмица ще бъдат разкрити и няколко пункта, в които анкетата "Кметът - обещания и резултати" ще се попълва и на място. Анкетирането ще продължи в рамките на две седмици, а резултатите ще бъдат обявени на 25 септември, в сутрешния блок на RM TV "Добро утро Северозапад".


Акценти

Антикорупционният закон

   20 Септември 2023   

"Знаеш ли какво дишаш?"

   19 Септември 2023   

Три фирми източвали НЗОК

   15 Септември 2023    Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите