"Кметът - обещания и резултати" - Анонимно анкетиране на граждани за местната власт

  08 Септември 2023, 18:38     

Гражданско движение "ДНЕС" стартира националната инициатива "Кметът - обещания и резултати". От днес жителите на община Враца също могат да дадат своята оценка за управлението на местната власт, чрез анонимната онлайн анкета.

Мая Антова - Червеняшка - обл. координатор на ГД "ДНЕС", Враца
Инициативата е провежда в цяла България, като анкетите са лице в лице или онлайн. Анкетата е напълно анонимна, което смятаме, че ще даде смелост на хората да участват в нея, т.к. за никого не е тайна, че страхът е обхванал голяма част от хората. 

Целта на анкетирането е да стане ясно от какво са доволни или не са доволни хората и какъв искат да бъде обликът на техния град. Тези резултати ще дадат обаче и реална представа на тези, които ще се впуснат в предизборната надпревара, за очакванията на хората. Такива срещи се проведоха и във Видин и Монтана.

Мая Антова - Червеняшка - обл. координатор на ГД "ДНЕС", Враца
Аз поканих кмета с официална покана да присъства на пресконференцията, но както виждате него го няма. Може да има някаква причина затова. Но в Монтана кметът Злати Живков дойде, когато обявихме пресконференцията миналата седмица. Във Видин Ценков също се е отзовал и е запознат с анкетата.

Областният координатор на движението призова за активност в анкетирането, защото оценката на хората е важна.

Мая Антова - Червеняшка - обл. координатор на ГД "ДНЕС", Враца
Те ходят в неосветените улици. Те дишат мръсотиите от кофите за боклук, коит снимки ни заливат всеки ден в социалните мрежи. Техните деца ядат в детските градини една храна, която е много далеч от здравословната. Ние в болниците получаваме храна, която аз и на скитника на бих подала. Грубото нечовешко отношение и трудния достъп до администрацията. Това е факт! Входната врата на община Враца е заключена, там е вход само за служители. отиваш в другия вход, където ти се казва "Вие гражданско лице ли сте или длъжностно? Ако сте гражданско лице влезте тук, ако сте длъжностно лице идете в стая 42". И аз там отидох да подам поканата. 

От следващата седмица ще бъдат разкрити и няколко пункта, в които анкетата "Кметът - обещания и резултати" ще се попълва и на място. Анкетирането ще продължи в рамките на две седмици, а резултатите ще бъдат обявени на 25 септември, в сутрешния блок на RM TV "Добро утро Северозапад".
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите