Изборните нарушения в Монтанско: Стотици невалидни бюлетини установи съда

  11 Април 2024, 18:20     

Поредното заседание по делото за избор на общински съветници в Монтана продължи часове, заради преглеждането в съдебна зала на  видеозаписи от броенето на бюлетините в Габровница в нощта на 29 октомври.  Единият  запис е от камерата в секцията, а втория бе предоставен от партията на Костадин Костадинов.

Петър Петров, народен представител от 12 МИР-Монтана
Сложно е защото се засягат големи интереси, ако нашата жалба бъде призната за основателна ще се случи това което се случи по жалбата на „Възраждане” в АС Хасково, а именно ще има нови избори за общински съветници…Съпротивата е много голяма затова се прави опит с процедурни хватки, особено в началото на делото,с неизпълнение на наказанията от ПП-ДБ да се проточи делото.

Резултатите от повторното преброяване показват над 230 недействителни бюлетини само в Габровница, където се стигна и до дело между загубилия и спечелилия кмет. Толкова е разликата в гласовете и за общински съветници в Монтана. Това означава, че автоматично и квотата за един мандат пада от 435 гласа, на 429. 

Кръсто Марков, независим кандидат за общински съветник
Ще се борим докрай да докажем нашето право и да се надяваме че истината ще възтържествува

По време на заседанието бяха разпитани и свидетели, а съдът остава да реши, има ли основания за касиране на избора за общински съвет. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите