ИТН получи и върна третия мандат - отиваме на предсрочни избори

  28 Март 2024, 14:56     

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ бе избрана от президента, за да получи третия мандат.

Румен Радев – президент на РБ
Аз реших да връча третият мандат на вашата парламентарна група. Да, най-малобройната, но и демонстрирала неведнъж ясна и последователна позиция. 

Ивайло Вълчев прие папката от името на партията си и благодари за доверието.

Ивайло Вълчев – зам.-председател на ПГ на ИТН
Напълно разбираме трудната ситуация, в която ви поставиха с тези абсолютно ненужни промени в Конституцията. Промени, против които ИТН гласува. За съжаление в това НС нашите гласове бяха твърде малко за да можем да спрем това нещо. Мнозинството, което прие тези промени и по-специално правителството, което управляваше през тези 9 месеца, ние отдавна сме определили като вредно, затова се радваме, че тази деветмесечна агония приключва. Благодарим отново за доверието, но ние през всичките тези 9 месеца декларирахме, че за нас това управление е порочно и трябва да се отива на избори. Там да решава суверенът. Така че, г-н президент, г-жо вицепрезидент, ще задържим тази папка само още няколко секунди преди да ви я върнем празна с неизпълнен мандат, защото това е най-правилното за България. Пожелаваме ви сила и мъдрост и оттук-нататък нека да решават хората. 

Румен Радев – президент на РБ
Аз споделям вашите убеждения, че един от най-големите пороци на отиващото си управление бе драстичното разминаване между думите изречени преди и по време на изборите и Сглобката, която се сътвори впоследствие и искрено се надявам, че начинът по който всичко това свършва и с реквиема, който вие поставихте на това управление – с връщането и на третия мандат – това ще послужи за един наистина урок на всички, че за говоренето на едно по време на избори и за правенето на точно обратното след тях винаги се плаща цена. 

Радев обяви, че още днес започва среща с всички потенциални министър-председатели, за сформирането на служебен кабинет, която ще продължи ако се наложи и през почивните дни.
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите