Интриги или спекулации?: Ще закрият ли кооперативният пазар във Враца?

  29 Май 2024, 19:16     

Въпреки състоянието на пазара той ще продължи да функционира. Инвестиционни намерения за застрояването му на са постъпвали в Община Враца, допълни Каменов.

Калин Каменов – кмет на община Враца
„Няма да се прави нищо, нито ще се маха пазара. Има различни варианти: да има нов пазар, не че ще се маха този. В крайна сметка не можем да правим нищо срещу интереса на хората. Пазара изглежда „прекрасно, чисто, подредено. Вярвам, че ви харесва как изглежда нашия пазар.”


Днес представители на инспектората към община Враца са посетили пазара, като са били дадени предписания  да приберат стоката си в павилионите. Това разказаха пред екипа ни самите търговци. Някои от тях не крият притесненията си от това, пазарът да бъде закрит.

Валя, търговец
„Да имаме това притеснение, защото натам сочат нещата. Тези от инспектората днес пак дойдоха. Вчера едно им пречи, днес им пречи всичко отвън. Просто искат да махнат всичко. Този пазар е тук от години наред и не виждам смисъл да се мести.”

Ивайло, търговец на Враца
„Имаме притеснения – един казва така, един друго. Различни мнения. Тия от съвета казаха, че няма да се закрива, ама дали е верно, на мога да ви кажа. Какво ще стане, що ще стане. Ма си има и народ. Пазарните дни.”

Мито, жител на Враца 
„Не знам. Мен ми е все тая. Свикнал съм да пазарувам от пазара. Доволен съм от условията, въпреки че съм чувал, че искат да го преместят. Може да бъдат решени някои неща пречещи на движението.

Графиня, жител на Враца
Казват, че няма да бъде закрит. Просто ремонт ще направят. Кмета така каза.”

Чавдар, жител на Враца
„Притесняваме със сигурност. Свикнал съм да пазарувам от пазара. Доволен съм от условията, въпреки че съм чувал, че искат да го местят. Може да бъдат решени някои неща пречещи на движението."


От местната администрация уточняват, че емблематичният пазар може да бъде закрит, но само ако отпадне нуждата от него. 
 Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови избори?


Виж резултатите